KWPN-hengst Ferguson bij debuut ZZ-Zwaar naar 67,29 procent - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Ferguson bij debuut ZZ-Zwaar naar 67,29 procent

Ferguson, hier nog onder Kirsten Brouwer. Foto: Melanie Brevink
Op de Subtopwedstrijd vandaag in Houten maakte de Hannoveraans gefokte KWPN-hengst Ferguson (Floriscount x Lauries Crusador XX) zijn debuut in de Subtop. Antonio Laiz Zandio stuurde de zevenjarige voshengst naar de winnende score van 67,29% in het ZZ-Zwaar. 

De Spaanse ruiter Antonio Laiz Zandio werkt sinds eind vorig jaar als stalruiter bij Platinum Stable. Daar nam hij naast de hengsten Eye Catcher (v. Vivaldi) en Five Star (v. Amazing Star) ook de teugels over van Ferguson, die sinds het najaar van 2014 door Kirsten Brouwer werd gereden.

Dorresteijn wint tweede proef

Justine Mudde en Filemon (v. Apache) werden tweede met 65,50%, gevolgd door Marian Dorresteijn en Enjolien (v. Jazz) die door wat fouten bleven steken op 60,86%. De tweede proef van deze combinatie leverde de winnende score van 64,93% op. Hier eindigden Nicole Ekkerink en Guernsey Elvis (v. Querly Elvis) met 61,21% als tweede.

Zegereeks Schelstraete

In de Prix St. Georges zette Jonna Schelstraete haar zegereeks voort. Met Grand-Charmeur (v. Apache) won ze begin deze maand de gouden medaille op KNHS Indoorkampioenschappen ZZ-Zwaar. Kort daarna wonnen ze het debuut in de Prix St. Georges en vandaag stonden ze met 69,04% opnieuw aan kop. Christianne Goes reed Accountancy Bellissimo (v. Florencio) naar de tweede score van 63,24%.

Zware Tour voor Van der Schaft

In de gecombineerde rubriek Zware Tour stond Romy van der Schaft overtuigend aan kop. Haar Intermédiaire II-proef met Be Painted (v. Gribaldi) werd beloond met 67,87%. De Grand Prix van Kirsten Brouwer en Alain Delon (v. UB40) resulteerde in 63,32%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook