Ga naar hoofdinhoud

Laura Graves voert FEI wereldranglijst dressuur aan

Laura Graves met Verdades. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vandaag werd de FEI Wereldranglijst dressuur gepubliceerd. De Amerikaanse Laura Graves en Verdades (v.Florett AS) staan voor de tweede opeenvolgende maand op nummer 1 in de laatste ranglijst van de FEI vanaf eind oktober tot en met vandaag. Als eerste Amerikaanse dressuur combinatie ooit voeren Graves en Verdades de lijst aan en liggen op het moment één punt voor op Isabel Werth.

Laura Graves gaf haar 16-jarige KWPN ruin Verdades een lange pauze na de Wereldruiterspelen in Tryon, North Carolina.  Samen schreef het paar geschiedenis door zowel team- als individuele zilveren medailles te winnen. 2.714 is het puntentotaal van de acht beste wedstrijden van het afgelopen jaar van de combinatie.

Superster

De Duitse superster Isabell Werth staat tweede met Weihegold OLD (v. Blue Hors Don Schufro) waarmee Werth Olympisch, Europees en twee maal Wereldkampioen werd. De derde plaats neemt ook Werth in beslag, dit maal met Emilio (v.Ehrenpreis), waar de amazone vandaag in Lyon de Grand Prix mee won. Op een vierde plaats in de ranglijst staat Werth met haar favoriet Bella Rose (v.Belissimo M). De merrie waarmee Isabell team en individueel goud mee naar huis nam tijdens de Wereldruiterspelen.

Beste Nederlander

De beste Nederlander op de Wereldranglijst is Edward Gal. Gal en Glock’s Zonik N.O.P. (v. Blue Hors Zack) staan met 2.356 punten op een knappe negende plaats. De combinatie scoorde dit jaar in Amsterdam, Den Bosch, Parijs, Rotterdam en Tryon genoeg punten om bij de beste tien op de lijst te eindigen.

Bekijk hier de ranglijst.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook