Ga naar hoofdinhoud

Laura Visser: ‘Ik moet er zelf nog wel een beetje ingroeien hoor’

Enkele jaren geleden was Laura Visser met de Clavecimbel-dochter Moorland's Sajouti actief bij de junioren, maar daarna was ze niet meer actief in de paardensport. Inmiddels heeft ze in de Gribaldi-zoon Moorland's Zillion een paard gevonden waarmee ze grootse ambities heeft. Op de Subtopwedstrijd in Vorden reed ze voor de vierde keer de ring in en kon met een eerste (64,29%) en derde prijs (61,00%) heel tevreden huiswaarts keren.

“Ik moet er zelf nog een beetje ingroeien hoor”, vertelt Laura Visser – dochter van Kees en Tosca Visser)  lachend. “Na Sajouti heb ik heel kort nog even op een jong paard gereden, maar verder niet. Zillion rijd ik nu sinds zeven maanden. Hij was van een goede kennis en ik heb hem eens gereden, toen vond ik het direct al een leuk paard. Zelf hadden we een jong, wat kleiner paard en zo kwam het idee om te ruilen.”

Trotse amazone

Zeven maanden later en vier wedstrijden verder mocht de amazone in Vorden de eerste en derde prijs in ontvangst nemen. “Ik ben heel blij en trots en het ziet er hoopvol uit. In de proeven gingen vooral de uitgestrekte stap en draf goed, maar we scoorden ook met het achterwaarts gaan, de keertwendingen en het halthouden. Over het algemeen mag Zillion gedurende de proef nog meer bergopwaarts blijven gaan.”

Aanleg voor sluiten

Visser prijst vooral Zillion’s aanleg om te sluiten. “Hij heeft daar heel veel kwaliteit in en in de training zijn we al bezig met wat pasjes passage. Dat pakt hij heel goed op. In de draf ontwikkeld hij zich daardoor ook heel goed. Qua type is hij misschien iets ouderwets.” De leerlinge van Hans Peter Minderhoud en haar moeder Tosca, heeft geen haast. “We gaan rustig aan kijken hoe ver we komen. Want zo hoog mogelijk komen wil ik wel!”

Frederike Gotink dubbel in de prijzen

De andere ZZ-Zwaar-proef werd met 63,43% gewonnen door Frederike Gotink en de Olivi-zoon Guess. In de eerste proef moest ze nog genoegen nemen met de tweede plaats achter Visser. Ook in de gecombineerde Prix St. Georges/Intermediaire I was er prijs voor Gotink, nu in het zadel van halfzus Caraat. De Gribaldi-dochter kreeg 62,06% voor haar PSG en 61,69% voor haar Inter I, goed voor plaatsen twee en vier.

Timmermans en Van der Schaft overtuigen

In de Lichte Tour was het Margo Timmermans die op overtuigende wijze de overwinning opeiste. Met de Rousseau-zoon Ghana was ze goed voor 68,46%, waarmee ze ruim zes procent voorsprong nam op Gotink. Daarmee verbeterde ze haar winnende score van vorige week in Velsen-Zuid met vier procent. In de Intermediaire II behaalde Romy van der Schaft met 69,12% de hoogste (dag)score. Daarvoor zadelde ze de Gribaldi-zoon Be Painted.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook