Ga naar hoofdinhoud

Laura Zwart en Lumen Express in de prijzen

Laura Zwart, hier met Lumen Ghandi.
Vandaag op CH Oosterwolde viel de deelname in de subtop tegen. Zowel in het aantal deelnemers als in de punten. Laura Zwart behaalde met Lumen Express de hoogste dagscore in het ZZ-Zwaar met 66,21%, in de tweede proef werd ze vierde met hem met 63,64%.

De expressieve vos van Vivaldi valt op met zijn goede draftechniek waarin hij een zeer expressief voorbeengebruik heeft. Lumen Express scoort dan ook met name op zijn draftour hoge punten. Bij een jurylid kreeg hij in de eerste proef zelfs 70%, maar de andere jury zat aanzienlijk lager waardoor de uiteindelijke score op ruim 66% bleef steken. Vooral in de galop valt nog winst te boeken voor deze combinatie, en dan met name de wissels die nog beter bevestigd en rechter kunnen. Zwart hoopt uiteindelijk met Lumen Express door te kunnen breken op het hoogste niveau.

Den Heyer nu aan kop

Met Lumen Dylan had de amazone nog een ijzer in het vuur. Met Lumen Dylan, tevens een Vivaldi-nakomeling werd ze vijfde (61,93%) en derde (64%). In deze tweede proef ging nu de overwinning naar Amber den Heyer met Kop Jansen Bas, die voorheen door Judith Pietersen in de Lichte Tour werd uitgebracht. Zij reden 65,79% bijeen.

Friezen domineren

In de Prix St. Georges pakte tevens een Fries de hoofdprijs. Joyce Haaijer-Van der Meulen reed Horses2Fly Tialda H. (v. Jasper 366) naar de hoogste score van 64,35%. Annet van der Velde werd met Sebastiaan R tweede met 61,51% en Margriet Koopmans werd derde met Tallina K.W. (v. Dries 421) met 60,99%.
In de Intermédiaire I ging Cecile Smit met Bolero aan de leiding (65,39%), gevolgd door de twee ‘zwarte parels’ Anna Van De ‘Haffriehoeve’ (v. Rindert 406) onder het zadel van Nathalie Vorenhout en Minne van de Egberdinahoeve (v. Beart 411) onder Susan Bouwman.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.