Ga naar hoofdinhoud

Laurens van Lieren wint Grand Prix, maar mist A-kaderscore

De Grand Prix van Geldrop Hippique werd afgelopen donderdag met een miniem verschil gewonnen door Laurens van Lieren. Zijn proef met Gribaldi-zoon Ulysses la Haya werd door de driekoppige jury beoordeeld met 70,92%, net geen A-kaderscore. Hans Peter Minderhoud kwam met de hengst Johnson (v. Jazz) 0,25% tekort. Hun score van 70,75% leverde wel een tweede prijs op. Margo Timmermans werd derde.

Het verschil tussen Van Lieren en Minderhoud ging echt om details. “Laurens reed een constante en gedegen proef met veel harmonie. De aanleuning is fijn en het beeld is vriendelijk. Laurens laat weinig punten liggen”, aldus hoofdjury Maarten van der Heijden.

Hans Peter Minderhoud scoorde met Johnson hoge cijfers op de draf- en galopverruimingen, maar ook voor de rechte series en passage stonden er mooie cijfers op het protocol.

Struikelblok

Over de zwaarste rubriek voor ruiters onder de 25 jaar, de Futuretest was Van der Heijden wat minder positief. “Het niveau viel niet helemaal mee. Met name passage en piaffe vormen voor veel combinaties een struikelblok.”

Uitslagen:
Future Test: 1 Kyra Klinkers, Tara (v. Jazz) 65,1; 2 Mara de Vries, Ojay DVB (v. Jazz) 63,63.
Intermédiaire 2: 1 Thamar Zweistra, Whoopy (v. Rubiquil) 68,22.
Grand Prix: 1 Laurens van Lieren, Ulysses La Haya (v. Gribaldi) 70,92; 2 Hans Peter Minderhoud, Johnson (v. Jazz) 70,75; 3 Margo Timmermans, Utah (v. Metall) 68,72; 4 Katja Gevers, Thriller (v. Gribaldi) 67,48.

Lees aanstaande woensdag meer in de Paardenkrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook