Ga naar hoofdinhoud

Laurens van Lieren wint Grand Prix, maar mist A-kaderscore

De Grand Prix van Geldrop Hippique werd afgelopen donderdag met een miniem verschil gewonnen door Laurens van Lieren. Zijn proef met Gribaldi-zoon Ulysses la Haya werd door de driekoppige jury beoordeeld met 70,92%, net geen A-kaderscore. Hans Peter Minderhoud kwam met de hengst Johnson (v. Jazz) 0,25% tekort. Hun score van 70,75% leverde wel een tweede prijs op. Margo Timmermans werd derde.

Het verschil tussen Van Lieren en Minderhoud ging echt om details. “Laurens reed een constante en gedegen proef met veel harmonie. De aanleuning is fijn en het beeld is vriendelijk. Laurens laat weinig punten liggen”, aldus hoofdjury Maarten van der Heijden.

Hans Peter Minderhoud scoorde met Johnson hoge cijfers op de draf- en galopverruimingen, maar ook voor de rechte series en passage stonden er mooie cijfers op het protocol.

Struikelblok

Over de zwaarste rubriek voor ruiters onder de 25 jaar, de Futuretest was Van der Heijden wat minder positief. “Het niveau viel niet helemaal mee. Met name passage en piaffe vormen voor veel combinaties een struikelblok.”

Uitslagen:
Future Test: 1 Kyra Klinkers, Tara (v. Jazz) 65,1; 2 Mara de Vries, Ojay DVB (v. Jazz) 63,63.
Intermédiaire 2: 1 Thamar Zweistra, Whoopy (v. Rubiquil) 68,22.
Grand Prix: 1 Laurens van Lieren, Ulysses La Haya (v. Gribaldi) 70,92; 2 Hans Peter Minderhoud, Johnson (v. Jazz) 70,75; 3 Margo Timmermans, Utah (v. Metall) 68,72; 4 Katja Gevers, Thriller (v. Gribaldi) 67,48.

Lees aanstaande woensdag meer in de Paardenkrant.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook