Ga naar hoofdinhoud

Laurens van Lieren behaalt olympische kaderscore met Welnetta

Laurens van Lieren met Welnetta. Foto Lonneke Ruesink

Laurens van Lieren haalde zondag op de kadervormingswedstrijd in Almelo zijn eerste score voor het olympisch kader binnen met zijn merrie Hexagon’s Welnetta (v. Louisville). Met hun score van 71,99% pakte het duo de winst en voldeed de combinatie ruim aan de norm van 71% voor een olympische kaderscore.


Adriaan Hamoen beoordeelde samen met zijn collega’s Herman Smit en Ad Vroom vijftien Grand Prix combinaties. Over van Lieren was het jurytrio het aardig eens. “Er was een goede beheersing van de onderdelen en het paard heeft een goede passage en piaffe. Deze combinatie heeft de afgelopen tijd al goede dingen laten zien en deze A-kaderscore zat er al een beetje aan te komen”, legt Hamoen uit.

Naast de olympisch kaderscore van Laurens van Lieren met Welnetta, waren er nog twee B-kaderscores. Margo Timmermans en Utah (v. Metall) en Hans Peter Minderhoud met Lord of Loxley (v. Lord Sinclair) behaalden respectievelijk 69,08 en 69,01%.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook