Ga naar hoofdinhoud

Lisanne der Nederlanden aan kop in Bathmen

Update uitslagen
Lisanne der Nederlanden, hier met Dion Johnson DVB.

In de ZZ-Zwaar op de Subtop-wedstrijd in Bathmen, die geldt als selectiewedstrijd voor de Jabat Dressuur Cup, ging Lisanne der Nederlanden met de overwinning aan de haal. Ze stuurde El Paso naar 63,71% en bleef daarmee nipt voor op Engie Kwakkel en Custom Zadels Capito (v. Santano).

Hoewel in Bathmen een redelijk grote ZZ-Zwaar-groep aan start kwam, bleven echte topscores uit. “Er was geen echt duidelijke kopgroep”, beaamt jurylid Monica Drohm. “De scores van de top vijf lagen dicht bij elkaar en het kwam op de details aan.”

Meer op lengte

Het hoogste percentage was voor Van der Nederlanden en de zevenjarige Wynton-zoon El Paso. “Lisanne reed een degelijke proef, maar haar paard mag nog wat aan kracht winnen. Waar ze vooral goed op moet letten is dat ze hem op lengte houdt, daar wordt het beeld namelijk wat negatief door beïnvloed. Als ze dat wat beter voor elkaar heeft dan kan het percentage zo nog met vier à vijf procent omhoog”, vertelt Drohm.

Haast

Engie Kwakkel kwam met de negenjarige Custom Zadels Santano uit op 62,93%. “Engie begon met pech onderweg en moest daardoor een beetje improviseren. In de proef leek het alsof ze haar verloren tijd probeerde in de halen, ze reed nogal hard door de proef. Dat kwam de verzameling niet ten goede, daarvoor hebben het andere jurylid – Patricia Wolters (red.) – en ik haar ook een vijf gegeven. Toch reed ze gemakkelijk door de proef. Er zat dus duidelijk nog rek in de kopgroep”, aldus het jurylid.

De derde plaats was voor Frederike Gotink en de Gribaldi-merrie Caraat, zij kwamen uit op 62,29%.

Progressie

In de eerste instantie hadden tien combinaties zich voor de Grand Prix ingeschreven, waarvan er uiteindelijk drie daadwerkelijk gestart zijn. De Grand Prix werd gewonnen door Joyce Heutink en de Quattro-dochter Apart I Dancer, die daarmee haar derde Grand Prix op rij won.

Jurylid Monica Drohm licht toe: “Joyce had haar merrie vandaag goed bij de les, ze was erg relaxed; soms is er bij wijze van spreken geen land mee te bezeilen. De series waren goed, alhoewel deze nog wat rechter en meer bergop kunnen. De grootste winst zit echter in de piaffe, die is nog teveel voorwaarts en wat te weinig passen.”

Lees ook: Ilse van Cranenbroek met gemak naar ticket Jumping Amsterdam

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook