Ga naar hoofdinhoud

Lotje Schoots: ‘Op de moeilijke oefeningen scoren we’

Update
Lotje Schoots met Cocksdorp Texel archief
Na lang wikken en wegen debuteerden Lotje Schoots en Cocksdorp Texel (v. Lingh) zaterdag in Velsen-Zuid in de Intermédiaire II. Dit debuut werd direct winnend afgesloten met net geen 68%. De zege in de Grand Prix was voor Nicky Broxterman, die met Watoeschi (v. Rousseau) een persoonlijk record reed van 71,65%.

Lotje Schoots is zeer enthousiast over de proef van de negenjarige Lingh-nakomeling. “Het moest er een keer van komen. Ik durfde zelf eigenlijk niet zo goed om Inter II te gaan starten. Ik dacht dat het niet zou lukken. Donderdag heb ik toch maar ingeschreven en het lukte dus wel”, reageert ze blij.

“Ik was heel blij na de proef. De score maakte me eigenlijk niet meer uit. In de piaffe en passage bleef hij er goed aan werken en ik kon heel goed de overgangen rijden. De moeilijke oefeningen doet hij echt heel goed. Voor de piaffe en passage hadden we achten en negens. Ook de pirouettes, de stap, de uitgestrekte draf en de appuyementen werd hoog beoordeeld. De series mogen nog wel rechter. Tot donderdag lukte het me nog niet om elf éners te rijden. Ik was ook heel benieuwd hoe het in de proef zou gaan, maar hij sprong ze alle elf. Echt heel leuk om straks weer een Grand Prix-paard te hebben. Dit is echt een paard voor de toekomst”, besluit ze.

Nicky Broxterman en Watoeshi wonnen de Grand Prix met 71,65%. De tweede plaats was hier voor Wijnanda van Brenk. Met Gribaldi-nazaat Urbanes noteerde ze net geen 70%.

In het ZZ-Zwaar won Alexandra Delemarre met Prins D (v. Ferro) de eerste proef met 63,57%. De tweede proef kwam op naam van Jacob van der Heide en Horsea’s Bart (v. Jisse) met 63,14%.

De Prix St. Georges kwam op naam van Danielle Keur en River’s Modor (v. Rafurstinels) met 66,84%. Plaats twee was voor Valentijn van Weering en de Oldenburger-hengst VarioHippique’s First Class (v. Florencio). De combinatie noteerde 65,66%.
Ook in de Inter I was de hoogste plaats voor Danielle Keur, dit keer met 66,97%. Stephanie Koks en Debbehoeve’s Veni Vidi Vici C (v. Krack C) noteerden met 66,05% de tweede score. Het witte lint was in deze proef voor Valentijn van Weering met 65,92%.

Bekijk hier de volledige uitslagen.
Lees donderdag meer in de Paardenkrant-Horses.nl.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.