Ga naar hoofdinhoud

Lotje Schoots: ‘Super trots op de Texelaar’

Update uitslagen
Lotje Schoots met Cocksdorp Texel archief

Lotje Schoots schreef zaterdag de gecombineerde Intermediaire II/ Grand Prix van Heiloo op haar naam met Cocksdorp Texel (v. Lingh). De combinatie noteerde een score van 68,75% in de Intermédiaire II. Carlijn de Boer debuteerde met twee paarden in de Intermédiaire II en eindigde met beide in de top vijf.

Lotje Schoots was al eerder op dit niveau gestart, maar wilde eerst nog wat punten verbeteren voordat ze over gaat naar de Grand Prix. “Na de laatste keer hebben we er veel gewerkt om hem in de galop meer bovenin te houden en meer gedragen te laten gaan. Dat ging nu echt een stuk beter. De wissels waren ook al rechter en alles was iets meer bevestigd”, vertelt Schoots blij.

“Ik merkte wel dat mijn piaffe en passage nu iets achter bleven ten opzichte van de vorige keer, maar we kregen daarvoor nog steeds achten. Ik denk wel dat we de Grand Prix aan kunnen, maar aan de andere kant wil ik het dan ook direct goed doen. We gaan thuis eens rustig nadenken over de verdere planning. Ik ben in ieder geval heel trots op de Texelaar!”

Boven verwachting

Carlijn de Boer is ook enorm trots op de beide paarden waarmee ze in Heiloo debuteerde in de Inter II. “Het was wel pittig met twee paarden, maar ik zat er al een tijdje tegen aan te hikken en dacht dat ik ze dan maar tegelijk ging starten. Ik ben echt zo super blij met hoe het ging”, reageert De Boer, die traint bij Lia de Ruiter. Met Zodinde H (v. Sandreo) noteerde ze 65,26% en werd ze tweede en met Wimbledon (v. Painted Black) behaalde ze 64,34% en bleef ze met een vijfde plaats net buiten de prijzen.

“Zodinde moest als eerste. Ik was zelf wel een beetje gespannen, maar ze liep fijn. Het is een elite-merrie en ze heeft echt de looks. Toen ik tussendoor de punten van Zodinde zag, kon ik iets meer ontspannen rijden met Wimbledon. Hij ging echt boven verwachting goed, nog beter dan in de training. Hij had er echt zin in en was lekker fris.”

Dankbaar

De Boer heeft beide paarden vanaf vier jarige leeftijd opgeleid voor de familie Minneboo. Met haar eigen paard Zaffier reed ze ook Grand Prix. Later startte Danielle Heijkoop de Special D-nazaat voor De Boer op het hoogste niveau en een paar maanden geleden is zij verkocht naar Florida.

“Doordat ik met Zaffier alles gevoeld heb op dit niveau, durfde ik met de andere twee paarden ook die richting uit te trainen en uiteindelijk de stap te maken. Ik had geen idee of het allemaal zou gaan lukken, maar ze gaan het echt doen. Ik ben Diana Minneboo heel erg dankbaar dat ik deze paarden mag rijden en dat zij me de kans geeft om meer ervaring op te doen. In principe zijn ze ook niet te koop, dus ik kan nog lekker doorrijden”, aldus De Boer.

De derde plaats in de rubriek was voor Laura Zwart. Met Horses2Fly Zandokan (v. Rousseau) behaalde ze met 65,07% ruimschoots het startbewijs voor de Grand Prix. Plaats vier was voor Shanda de Boer. Haar Grand Prix-proef met Eastend’s Allstar (v. Tuschinski) werd beloond met 64,45%.

Bekijk hier de complete uitslagen.
Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook