Ga naar hoofdinhoud

Lotje Schoots wint eerste selectie ZZ-Zwaar

Lotje Schoots en San Fürst Platinum. Foto: Melanie Brevink-van Dijk / Paardenkrant-Horses.nl
Op de Subtopwedstrijd in Lisse werd vandaag de eerste Subtop-selectie voor het KNHS indoorkampioenschap verreden. Met een score van 68,57% wonnen Lotje Schoots en San Fürst Platinum (v. San Amour) - die vorige week debuteerden in deze klasse - de grote groep ZZ-Zwaar.

“Vorige week was het allemaal te gehaast en echt nog overleven”, vertelt Lotje Schoots over haar ZZ-Zwaardebuut een week geleden in De Meern. Daar eindigde het duo toen met bijna 68% als derde. “Ik heb hem vandaag met meer rust en gedragenheid gereden en dat pakte goed uit. We hadden nog wel een stomme fout want in de uitgestrekte draf galoppeerde San Fürst aan.” Schoots en de achtjarige hengst die is goedgekeurd in Oldenburg werden beloond met hoge cijfers voor de appuyementen, series en pirouettes. “Ik ben er heel blij mee”.

Duveltje in een doosje

Eline van Egmond reed Duvall (v. Sancisco) naar 68,14% en mocht zich als tweede opstellen. “De proef ging fijn, maar kon beter”, vertelt Van Egmond die de achtjarige ruin nu voor de derde keer in het ZZ-Zwaar startte. “In de serie was één wissel nagesprongen maar ik heel blij hoe Duvall zich ontwikkeld heeft.” De stalamazone van Stal Chavaleh kreeg de ruin als vierjarige onder het zadel. “Toen was hij echt een duveltje in een doosje en deed z’n naam alle eer aan.”

Kaylee Gouda en haar Vivaldi-nazaat Don Juan eindigen met 67,29% als derde. Vincent Bol en De Kroo’s Baltimore Johnson sloten met 66,50% aan op de vierde plaats. Deborah Dolle en haar eigen fokproduct Alibi (v. Ferro) maakten met 65,14% de top vijf compleet.

Grand Prix voor Wijnanda van Brenk

Naast de Subtopselecties stonden er in Lisse ook een Grand Prix en Intermédiaire II op het programma. Met een score van 68,00% was Wijnanda van Brenk met Urbanus (v. Gribaldi) de beste in de Grand Prix. Jurylid Nico Verwer plaatste Lotje Schoots met Cocksdorp Texel (v. Lingh) aan kop. Met een gemiddelde score van 67,45% werd het uiteindelijk de tweede plaats. Manon van Hylckama Vlieg reed haar Krack C-zoon Kingsley Archibald met 65,45% naar de derde plek.
De Inter II kwam met 65,72% op naam van Carlijn de Boer en Zodinde H (v. Sandreo), gevolgd door Judith Huizinga die met Amadeus F (v. Gribaldi) 64,47% liet noteren.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Lynne Maas zet zegereeks voort

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.