Ga naar hoofdinhoud

Lotje Schoots wint met Zamora én Texel: ‘Er zit nog zat rek in’

Lotje Schoots won met Zamora de Prix St. Georges. Foto: Quillemette Kraaikamp

Lotje Schoots boekte vandaag op de nieuwe Subtoplocatie in Waverveen twee overwinningen. In de Prix St. Georges reed de amazone Zamora (v. Welt Hit II) - die ze nog maar kort onder het zadel heeft - met 66,91% naar een unanieme overwinning. In de Grand Prix herhaalde Schoots dat kunstje: daar stuurde ze Cocksdorp Texel (v. Lingh) met 66,65% naar het winnende resultaat.

Lotje Schoots heeft Zamora sinds mei van dit jaar onder het zadel. Het duo maakte vorige maand een winnend wedstrijddebuut in de Prix St. Georges en boekte vandaag hun tweede zege op rij. “Ik was nu een stuk meer tevreden dan vorige keer. In de afwerking valt nog wel wat winst te behalen maar het was nagenoeg foutloos en ik ben er zelf echt heel blij mee. Het was alleen jammer van het juryverschil”, vertelt de amazone na afloop van haar proef die met ruim vijf procent verschil wat wisselend beoordeeld werd door de juryleden.

Verder knutselen

Voor de series werden achten genoteerd en verder leverde de constante proef een hele rits zevens op. “Zamora doet alles heel makkelijk, kijkt nergens naar, heeft drie goede gangen en springt mooie wissels. Echt een heel fijn wedstrijdpaard”, looft Schoots de dertienjarige KWPN-merrie die ze voor Russische klanten in training heeft. “Zij kochten een jong paard bij mij en Zamora staat nu bij mij voor de verkoop. Ze zou een super junioren of young riders-paard zijn maar als ik nog iets langer de tijd met haar heb, denk ik dat ze het hogere werk ook wel leuk gaat doen. Het is jammer dat ze een keer verkocht gaat worden, maar zolang ze er is start ik haar en knutselen we lekker verder.”

Zigzag soepzooitje

Over de Grand Prix-proef met Cocksdorp Texel was Schoots over de hele linie tevreden. “Het losrijden ging vandaag écht heel goed en hij begint steeds meer bevestigd te raken. In de proef ging de zigzag compleet mis, dat was echt een soepzooitje”, vertelt de amazone over de dure (dubbeltellende) fout. “De laatste piaffe mocht scherper want toen dat hij al aan het halthouden. Maar hij wordt steeds expressiever en begint steeds beter aan te pakken. We hebben de stijgende lijn te pakken en als we straks alles in de ring kunnen laten zien, dan wordt het wat”, vervolgt Schoots lachend.

Begonnen als projectje

Schoots begon met de Lingh-zoon, die ze in gedeeld eigendom heeft met Wim van der Linde, destijds als ‘projectje’. “Hij is met z’n tien jaar nog jong zat en misschien gaan we hem ooit wel een keer verkopen. De focus licht echt op de training en af en toe gaan we op concours om te kijken waar we staan. Ik probeer het verder uit te bouwen en weet zeker dat er nog heel veel rek in zit: hij zit nog lang niet aan z’n max”, aldus de amazone die in de dagelijkse training wordt bijgestaan door haar partner Patrick Berends en daarnaast bij Alex van Silfhout traint. “Die combinatie past heel goed samen.”

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Nakita de Boer scoort nieuw record: ‘Misschien de overstap maar gaan wagen’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook