Ga naar hoofdinhoud

Lynne Maas grossiert in linten

Lynne Maas met Electra. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de Subtopwedstrijd in Werkendam was Lynne Maas de absolute grootverdiener. In de Prix St. Georges reed Maas haar ballerina Electra (v. Jazz) naar de hoogste dagscore van 72,70%. Met Uranium (v. Metall) was ze de beste in de Grand Prix en verwees Marieke van der Putten met Glock's Federleicht (v. Fürst Piccolo) naar de tweede plaats. Verder bemachtigde Maas met zowel Eastpoint (v. Westpoint) als Zamora (v. Krack C) een derde prijs.

Lynne Maas reed haar zevenjarige Electra en even oude Eastpoint afgelopen zomer op het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo. “Daarna heb ik ze afgebouwd en hebben ze lekker vrij gehad. Ze hebben wat simpel basiswerk gedaan en ik heb ze veel buiten gereden.” Vorige maand verhuisde de amazone haar paarden naar de Selevia Hoeve in Werkendam, waar ook haar partner Laurens van Lieren gevestigd is. “Het was een drukke tijd maar inmiddels is er weer rust in de tent, vertelt de amazone lachend.

Door het vuur

“Zo’n drie weken geleden ben ik de training weer gaan opbouwen. Omdat ik ze toch moet rijden, bedacht ik dat ik ze dan net zo goed hier op onze thuisbasis kon starten.” Op het procotol van Electra verschenen negens voor de series en de pirouettes. “Ze is een heel ijverige merrie maar komt nu steeds beter tot ontspanning. Hoewel het in het begin met haar niet eenvoudig was, gaat ze nu echt voor je door het vuur. Ik ben onwijs tevreden over haar en heel benieuwd wat ze in de toekomst gaat doen.”

Over haar proef met Eastpoint, die 67,04% en de derde plaats opleverde, vertelt Maas: “In de eerste uitgestrekte draf ging hij met vier benen de lucht in. Hij was erg fris waardoor ik niet voluit kon rijden. Met beide Lichte Tour-paarden heb ik de indoorselecties en de selecties voor Jumping Amsterdam op het programma staan.”

Richting NK

In de Grand Prix reed Maas haar Metall-zoon Uraniem met een fraaie 70% naar de zege. Haar vos Zamora werd met een score van 69,70% derde. Ook voor deze twee paarden was het weer de eerste indoorwedstrijd. “Uraniem kan heel erg reageren op geluid en heet worden, maar vandaag liep hij mooi ontspannen de proef door en Zamora was ook al weer beter. Ik train ze door richting het NK en wil graag wat grotere wedstrijden meepakken, misschien internationaal.”

“Ik ben super blij met het jurycommentaar dat ik van Mattie Boomaars kreeg. Hij vond dat ik ze alle vier super aan het lopen had, echt een mooi compliment. Het was een lekkere dag zo”, besluit  Maas.

In de Prix St. Georges eindigde Mark van de Donk als tweede. Hij startte de eerder door door Diederik van Silfhout gereden Bon Jovi (v. UB 40) voor de tweede keer op wedstrijd. Van de Donk maakte wat foutjes maar was blij met het goede gevoel en de score van 68,95%.

In de Grand Prix nestelde Marieke van der Putten zich met Glock’s Federleicht tussen de twee paarden van Maas. Van der Putten reed de dochter van Fürst Piccolo naar 69,75%. Stephanie Beek-Peters en Bernardau (v. Uptown) eindigden met 67,95% als vierde.

Valentijn van Weering pakte de zege in de Intermédiaire I. Hij reed zijn Oldenburger-hengst VarioHippiQue’s First Class (v. Florencio) naar 63,29%. In de Prix St. Georges eindigde dit duo met 66,64% als vierde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.