Ga naar hoofdinhoud

Lynne Maas zet zegereeks voort

Lynne Maas met Electra. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de eerste Subtopselectie van de Lichte Tour was Lynne Maas niet te kloppen. Met haar zwarte ballerina Electra (v. Jazz) won ze met 71,78% de Prix St. Georges van de Subtopwedstrijd in Lisse. Het duo is bezig aan een ijzersterk indoorseizoen, won alle starts en bemachtigde vorige maand ook al een felbegeerd ticket voor Jumping Amsterdam.  

“Electra wil zo graag lopen, echt niet normaal”, vertelt Lynne Maas over haar zevenjarige merrie. “We hadden nog wel wat kleine dingetjes en slingertjes hier en daar. Zo dacht ze bij de inzet van de tweede schouderbinnenwaarts aan uitstrekken en ging de bocht om. Ze wil zo graag en dat kan ik alleen maar waarderen. Bij het afgroeten deed ik m’n hand naar achter en toen dacht Electra:  ‘Gaan we nog een keer?'”, lacht Maas die sinds kort begeleid wordt door Anky van Grunsven. “Daarnaast ga ik ook nog naar Johan (Hamminga, red.). Bij Anky werken we aan nog meer controle en het finetunen. Echt ruig als ik dat voor elkaar krijg.”

Controle bewaren

Met de eveneens zevenjarige Eastpoint (v. Westpoint) eindigde Maas met 68,75% als derde. “We hadden nog wat afstemmingsfoutjes maar het gaat steeds beter. Ik wil met hem nog wat teveel de controle bewaren maar eigenlijk kan het gas er op.” Het duo werd beloond met een flink aantal zevens en 7,5-en. “Die kunnen makkelijk een acht worden maar ik heb super fijn gereden en ben heel tevreden”, vertelt Maas over de proef met de hengst die in 2012 meeliep in het KWPN verrichtingsonderzoek.

Gas bij

Geert-Jan Raateland, die eerder deze maand ook al een startbewijs voor Jumping Amsterdam bemachtigde, nestelde zich tussen de twee resultaten van Maas. Hij reed zijn hengst Don Bravour (v. Painted Black) naar 70,07%. “Het drafgedeelte was al weer beter dan de vorige keer maar vandaag was de galop iets minder vloeiend. Ik moest wat gas bij geven en daardoor werd het een beetje rommelig. We kwamen alsnog foutloos door de proef maar het kan beter”, analyseert Raateland zijn proef. “In de training hebben we de laatste tijd vooral geoefend op de draf en hopelijk heb ik volgende keer alles op de rit”, lacht de pupil van Nicole Werner.

Twee keer in top vijf

Thamar Zweistra reed zich met twee paarden in de top vijf van het klassement. Met de zevenjarige Oldi (v. Swagman) scoorde ze 68,29% wat goed was voor de vierde plek. Hexagons Capetown (v. Rubiquil) liep onder Zweistra naar 66,71% waarmee het duo op de vijfde plaats eindigde.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Lotje Schoots wint eerste selectie ZZ-Zwaar

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.