Ga naar hoofdinhoud

Madeleine Witte en Charmeur relaxt naar ruim 74% in Lichte Tour

Charmeur en Madeleine Witte-Vrees. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Madeleine Witte-Vrees en de KWPN-hengst Charmeur (v. Florencio) kwamen zondag aan de start op de subtopwedstrijd in Uden. De goed gevulde rubriek sloten zij winnend af met een score van maar liefst 74,12%. Het was pas de vierde start op dit niveau voor de combinatie, maar de voshengst speelt met de oefeningen en loopt met veel plezier en gemak door zijn proeven.

“Uden is niet zo heel makkelijk om met een hengst te rijden, want er lopen overal paarden en mensen. Op de vrachtwagen was hij nog best druk, omdat hij andere paarden zag lopen, maar toen ik er op zat luisterde hij super goed”, vertelt Witte-Vrees enthousiast. “Hij was heel relaxt in de ring en bleef heel goed reageren. De eerste pirouette was echt super, maar in de tweede zette ik hem zelf teveel terug. In dezelfde pas pakte hij het weer op en draaide hij toch nog een goede pirouette. We hadden twee kleine foutjes; in een keertwending en hij struikelde een keer in een serie, maar dat vind ik niet zo erg. Hij loopt pas net op dit niveau, dus dat mag nog”.
De combinatie komt niet aan de start op het NK. “De eerste selectie hebben we gemist, omdat we op vakantie waren. Op de tweede selectie ben ik weer naar huis gegaan, omdat Charmeur ineens een snotaanval kreeg en begon te hoesten. Het is natuurlijk jammer dat zo’n paard niet op het NK loopt, maar er zijn wel meer leuke wedstrijden. We doen het in ieder geval heel rustig aan, want ik wil hem echt heel houden.”

De tweede plaats in de Prix St. Georges was voor Sylvia Naagen-Pigmans met Bijoux-strona (v. Sunny Boy) met een score van 66,32%. Cindy van Vugt volgde met Bingo (v. Goodtimes) met 65,53% en werd op haar beurt op de voet gevolgd door Fieke Houwen-van Ool, die met Be Special (v. Special D) 65,33% neerzette.
In de Intermédiaire I was de zege voor Christel Kwinten met Woodstock T (v. Future) na bijna 62% te hebben behaald.
Josan van den Broek gaat als een speer met Zetdorijke (v. Flemmingh) in de U25 en won in Uden met hem met bijna 69% de gecombineerde Midden/Zware Tour. De tweede plaats was voor Jan Pieter Weenink met Custom Zadels Tobias (v. Jazz). Met 65,20% behaalde hij de hoogste score in de Grand Prix.

In het ZZ-Zwaar verdeelden Fieke Houwen-van Ool reed met Spielbergs Cartier Miranda Hoezen-van der Pas met Cha Cha Cha (v. Florencio) de oranje linten.

Bekijk hier alle uitslagen.
Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook