Ga naar hoofdinhoud

Madeleine Witte zette alles op alles voor het land

Madeleine Witte-Vrees met Cennin. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Lange tijd zweefde de tussentijdse score van Madeleine Witte-Vrees en Cennin in de Grand Prix Special rond de 74 procent. Na de piaffe ging dat wel iets omlaag, maar Madeleine leek op een goed percentage af te stevenen. Tot dat hele rare moment in de tweede pirouette. Toen ging het toch nog mis.

Halverwege die rechter pirouette sprong de hengst er ineens uit en sloeg gelijk rechtsaf richting hoefslag. “Ik liet ‘m één pas teveel doordraaien, ik maakte ‘m recht, het was m’n eigen schuld. Heel jammer, want ik denk dat ik voor het uitstrekken en de passages hoge punten heb gehad.”

Niet geoefend

De Special ligt Cennin inderdaad wel, met al dat schakelen in draf. Maar Madeleine heeft deze proef de afgelopen tijd helemaal niet geoefend. “Ik heb me alleen maar gericht op de Grand Prix, alles op alles gezet om voor het land de beste proef te rijden. Dus hebben we de laatste tijd de dingen van de Special helemaal niet getraind. Dan vind ik het toch knap van hem dat hij er nu zo goed doorheen loopt.”

Trots op Cennin

“Ik ben trots op Cennin, zoals hij het hier tien hete dagen lang heeft gedaan, dat was gewoon top. En ik ben blij dat ik hier heb mogen rijden.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook