Ga naar hoofdinhoud

Mara de Vries: ‘Hopelijk is het genoeg voor het NK’

Mara de Vries hier met Farzana. Foto: Horses.nl/Tamara van de Krol
Op de Subtopwedstrijd in Ammerzoden werd vandaag de derde selectie ZZ-Zwaar voor het NK Dressuur verreden. Mara de Vries en Dornenstern (v. Danone) wonnen met 69,14% en een flinke voorsprong de tweede proef. In de eerste proef kreeg het duo te maken met een fors juryverschil en werd uiteindelijk met 66,79% vierde in deze proef, die gewonnen werd door Remy Bastings met Vivaldi (v. Gribaldi).

Op de eerste selectie in Velsen-Zuid eindigde Mara de Vries met Dornenstern twee keer als derde. De tweede selectie kon het duo niet starten omdat De Vries dat weekend op CDI Compiègne reed. “Zodoende moesten we deze meerijden. Ik durf nog niet te zeggen of we ons met deze klasseringen geplaatst hebben voor het NK. Het is even afwachten maar hopelijk is genoeg.”

Heel smooth

In de eerste proef kregen De Vries en de tienjarige ruin te maken met een flink juryverschil. De hoofdjury zette het duo ruimschoots aan kop en de jury bij H op de negende plek. “Dat gebeurt natuurlijk maar was wel een beetje jammer. We hadden in deze proef wat slordigheidjes maar het was zeker niet slecht. De tweede ging duidelijk beter en alles liep heel smooth. Deze was echt een van onze fijnere proeven”, legt de amazone uit.

Veel progressie

“We hebben de laatste tijd veel progressie gemaakt, al is dat in de punten van vandaag niet helemaal terug te zien”, vervolgt De Vries die met de Hannoveraanse ruin al scores ruim boven de 70 procent bijeen reed en op de indoorkampioenschappen dit voorjaar met een vierde plek net naast het podium eindigde. “Dit seizoen is het ZZ-Zwaar weer een hele sterke groep en als we mogen starten, ga ik er voor! Daarna is het de planning om de overstap naar de Lichte Tour te maken.”

Drukke tijden

De Vries krijgt drukke tijden over twee weken in Ermelo, waar naast het NK ook de laatste selectie voor het WK jonge dressuurpaarden verreden wordt. Bij de zevenjarigen start ze Farzana (v. Ampère) en bij de vijfjarigen met Habibi DVB (v. Don Schufro). “We zijn daar rustig naar toe aan het trainen. Het worden spannende dagen en ik denk niet dat ik me verveel”, besluit De Vries lachend.

Remy Bastings

Op de tweede selectie wonnen Remy Bastings en zijn Gribaldi-nazaat Vivaldi ook al een proef. Vandaag werd de eerste proef beoordeeld met een tweede en derde plek maar de gemiddelde score van 67,57% was genoeg voor de overwinning. In de tweede proef reed de combinatie 64,79% bijeen wat de zesde plaats betekende.

Tatiana Makarova

Tatiana Makarova pakte ook de nodige selectiepunten door in beide proeven als tweede te eindigen. Daarmee herhaalde ze haar prestatie van de tweede selectie in Uden. De Russische stalamazone van Academy Bartels, die binnenkort terugkeert naar haar geboorteland, reed Sungai (v. Stedinger) vandaag naar 67,29% en 66,79%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Robin van Lierop en Finja winnen ook derde selectie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.