Ga naar hoofdinhoud

Mara de Vries met een tien naar winst tweede ZZ-Zwaar selectie

Mara de Vries, hier met Amos. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na een vijfde plaats op de eerste Subtop-selectie in Uden, mocht Mara de Vries vandaag in Hulten de eerste prijs in ontvangst nemen op de tweede selectie voor het Nederlands kampioenschap. Dit deed ze in het zadel van de negenjarige Danone I-zoon Dornenstern, waarmee ze uitkwam op 69,86%. Jessica Nijpjes stuurde Nordiek's Edeem naar het rode lint.

“Dornenstern liep een hele stabiele proef. Het stap- en drafgedeelte waren erg sterk. In de galop kregen we van het jurylid bij C zelfs een tien voor de pirouette naar links, die ging echt heel erg goed”, steekt De Vries van wal. “Foutloos was het echter niet, zo hadden we een fout in de galopseries en ging een wissel aan het eind van de uitgestrekte galop niet helemaal goed. Ik reed weg voor een tien, waardoor hij aan het eind de balans wat verloor en achter al omsprong. Die foutjes leverden dikke onvoldoendes op.”

Veel kwaliteit

“Dit was onze derde wedstrijd. In Uden reden we de eerste selectie en vorige week startten we in Werkendam. Daar behaalde we een score van ruim 70%. Als hij foutloos blijft is het een paard dat heel veel punten bij elkaar loopt. Hij heeft veel kwaliteit in de uitgestrekte gangen, heeft veel lengtebuiging en geeft altijd een sympathiek beeld. Dan heeft hij ook nog eens een stabiele aanleuning”, aldus de amazone.

Top vijf

Jessica Nijpjes reed de Apache-dochter Nordiek’s Edeem naar 66,36%. Daarmee bleef ze slechts één punt voor op Justine Mudde en de Sorento-nazaat Easy Rider met 66,21%.

Plaats vier was met 66,00% voor Remy Bastings en Damoiseaux. Met Black Boy (v. Gribaldi) maakte Skylar Bos de top vijf compleet. Zij scoorde net als Kaylee Gouda en de Vivaldi-zoon Don Juan 64,93%, maar behaalde bij het hoofdjurylid een hogere score, wat haar plaats vijf opleverde.

Lees ook: Stéphanie Beek-Peters voert sterke Prix St. Georges-groep aan

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook