Ga naar hoofdinhoud

Margo Timmermans beste in Grand Prix Den Dungen *UPDATE*

Foto: Lonneke Ruesink

Op de subtopwedstrijd in Den Dungen vormde Margo Timmermans vandaag met Catch Me (v. Dreamcatcher) de beste combinatie in de Grand Prix. Haar rubriek werd in handicap verreden met de Inter A en daarin scoorde Gitte Frehen 0,3% hoger dan Timmermans, zodat Frehen uiteindelijk het oranje lint in ontvangst nam.

Margo Timmermans had Catch Me een paar weken thuis gehouden om even door te trainen en dat wierp in Den Dungen zijn vruchten af. “Ik kan in principe een foutloze proef met hem rijden in de Grand Prix, maar ik wil nog wel dingen veranderen. Vandaar dat we thuis even door getraind hebben. Ik vond dat hij in de passage meer kracht mocht tonen om het langer vol te houden en dat de aanleuning opener kon. Ook liepen de proeven voor mijn gevoel eerder nog niet makkelijk genoeg en moest ik teveel helpen onderweg. Vandaag was dat veel beter”, legt Timmermans enthousiast uit.
“Ik had nu wel andere dingen die wat minder waren, zoals de zig-zag en ik had een hakkel in de tweede piaffe, toen hij teveel wilde gaan zitten. Daar gaan we nu weer aan werken, want dat kan hij wel goed. Van hieruit kunnen we weer verder. Het is echt een waanzinnig fijn paard, waar je een bom naast kunt afschieten. Waar ik met mijn andere paard Utah nog wel eens andersom in de ring sta, weet ik dat ik Catch kan vertrouwen.”
Gitte Frehen won met Aranka (v. Don Schufro). De top drie zat dicht bij elkaar, want op de derde plaats volgde Hans van Bedaf met Bond’s Painting (v. OO Seven) met een minimaal verschil van 0,05%.

Frehen noteerde met haar andere Don Schufro-nakomeling Zeno B de hoogste score in de Inter I met 65,59%. Daarmee werd ze tweede in de rubriek, die met de Prix St. Georges in handicap werd verreden. De zege ging naar Joyce van Cranenbroek, die met Warsteiner (v. O. Two Step G) 67,96% voor haar Prix St. Georges-proef kreeg.

In de eerste groep van het ZZ-Zwaar waren de oranje linten voor Ilse de Groot met DJ Tiësto (v. Ziësto) met 62,71% en voor Nienke van der Muil met Molenkoning Danwerwel (v. Dayano) met 63%.
Gayle Bosch was oppermachtig in de tweede groep van het ZZ-Zwaar. Met Eowyn (v. Ampère) won ze beide proeven met 67,14% en 68%. In de eerste proef was de tweede plaats voor Bertine van Woudenbergh met Amber (v. Uphill) met 62,86%. In de tweede proef ging het rode lint naar Anouschka Meuldijk met Chopard B (v. OO Seven) met 64,86%.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Horses/ De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook