Ga naar hoofdinhoud

Marie-Louise Philipsen: ‘Zo’n paard tref je geen tweede keer’

Marie-Louise Philipsen met Andreo

In de ZZ-Zwaar werd op de Subtop-wedstrijd in Uden de hoogste score van 66,36% gerealiseerd door Marie-Louise Philipsen en de Sandreo-zoon Andreo. De andere proef op dit niveau werd gewonnen door Lieke van Rixtel en Daddy Cool (v. Cupido), terwijl Saskia van Es de hengst Elastico naar de Prix St. Georges-winst stuurde.

Philipsen bracht de twaalfjarige ruin bewust alleen in de tweede proef aan start bracht. “Dit in verband met de winstpunten, ik heb er al 21”, legt de amazone uit. “Over een tijd wil ik de overstap naar de Prix St. Georges maken, maar daarvoor moet het nog net iets meer verzameld.”

Over haar proef was de amazone lovend. “Ik was zeer tevreden en als het dan ook nog de eerste prijs oplevert is dat helemaal fijn. Eigenlijk ging de hele proef erg goed en dit was denk ik één van mijn betere proeven. De series gingen fijn en de pirouettes gingen netjes.”

Ze kocht Andreo als driejarige en leidde hem zelf op. “Zijn karakter is top, hij wil altijd en is heel nuchter. Zo’n paard tref je geen tweede keer, hij is echt een lot uit de loterij”, aldus Philipsen.

Van Rixtel aan kop in eerste proef

In de tweede proef was de tweede prijs voor Kiki Donze, die Ephi’s Dario (v. Tango) naar 65% stuurde. Daarmee bleef ze net iets meer dan een halve procent voor op Lieke van Rixtel en de Daddy Cool-zoon Cupido.

Van Rixtel mocht in de eerste proef het oranje lint in ontvangst nemen. In deze proef was haar score van 66,14% genoeg om bijna twee procent voor te blijven op Neelke van Knollenburg en Etwoolya Svk (v. Painted Black). Leonie Plug werd hier derde met Witchell G (v. Houston).

Van Es op herhaling

Vijf dagen geleden won Saskia van Es de Prix St. Georges in Den Dungen met bijna 68%. Vandaag deed  ze daar nog een schepje bovenop met de AES-goedgekeurde hengst Elastico (v. Johnson) door 71,25% te scoren, een persoonlijk record voor de combinatie.

“Het gevoel van vandaag was heel fijn. Heel vanzelfsprekend en Elastico gaf een mooi aansprekend beeld. Natuurlijk hadden we nog wat foutjes, maar hij is nog jong en ik nog wat onervaren op dit niveau. We zijn nu vier keer gestart en iedere keer gaat beter. Volgende week start ik hem nog een keer en dan houden we hem een tijdje thuis voor de overstap naar de Intermediaire I”, aldus Van Es.

De meeste concurrentie kreeg ze van de young riders-amazone Lina Uzunhasan en Donna-Ray (v. United). De van oorsprong Amerikaanse pupil van Anky van Grunsven zag 69,28% bovenop haar protocol staan. Het witte lint ging naar Wendy van Diessen en Evanel’s Blackie W (v. Painted Black), die net iets meer dan 69% scoorde.

Lees ook: Kirsten Beckers stuurt volle zus Cosmo naar 70% in Intermediaire II-debuut

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook