Ga naar hoofdinhoud

Marieke van der Putten wint ondanks enorm juryverschil

Marieke van der Putten met Ambria. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de Subtopwedstrijd in Vorden kregen Marieke van der Putten en Ambria (v. OO Seven) vandaag te maken met een juryverschil van maar liefst zeven procent. Hoofdjury Marlon van Wissen waardeerde de Grand Prix-proef van het duo met 72,40%, collega Jet van Oers-Stoopendaal zag er niet meer dan 65,30% in. "Ik heb fijn gereden en ben blij met m'n proef. Dat is het belangrijkste", reageert Van der Putten.

“Er zijn altijd wel wat kleine dingetjes”, vervolgt Marieke van der Putten kritisch. “Maar vandaag hadden we geen fouten en voor m’n gevoel was het een goede proef. Ik ben wel eens met een minder goed gevoel de ring uitgekomen en zeg zelf niet gauw dat het goed is.”

Punt lager

Van der Putten en Ambria zijn doorgaans goed voor hoge scores. “Als er niks geks gebeurt scoort Ambria altijd wel zeventig procent. Bij dit paard verwacht je niet dat de meningen zo kunnen verschillen. Mevrouw Van Oers vond het geheel wat traag en zat overal een punt lager. Heel jammer van het grote puntenverschil maar het was een goed oefenrondje en we gaan weer lekker door”, besluit de amazone optimistisch.

Hoogste score voor Aqiedo

Jurylid Van Oers plaatste Jean-René Luijmes met Aswin (v. Sandreo) aan kop. Met een gemiddelde score van 67,65% eindigde dit duo uiteindelijk op de tweede plaats. Na de rentree vorige week in Ermelo, besloot Adelinde Cornelissen haar Aqiedo (v. Undigo) vandaag hors concours te starten. De jury was onder de indruk van de proef en beloonde deze met de hoogste score van 74,70%, die door de hc-start niet in de officiële uitslag verscheen.

Unanieme zege Van Lierop

De Intermédiaire I kwam op naam van Robin van Lierop met zijn schimmelmerrie Denza Lenza (v. Spielberg). Beide juryleden beoordeelden de proef met exact dezelfde score van 67,89%. Jill Huijbregts en EventZ Enzos-Armani (v. Tuschinski) volgden met 66,05% op de tweede plaats.

Prix voor Kamper

In de Prix St. Georges reed Liseon Kamper de hoogste score bijeen. Haar Rhodium-nazaat Barabas loopt sinds een paar maanden in de Lichte Tour en won vandaag met 68,42%. Krista Kolijn en Wish (v. OO Seven), die ook internationaal al meerdere successen boekten, eindigen met 67,24% als tweede.

Westerdijk scoort in ZZ-Zwaar

Michelle Westerdijk won de klasse ZZ-Zwaar. Zij reed haar Tango-zoon Approval T naar 67,71%. Frederike Gotink en Caraat, de Gribaldi-merrie die in Rio onder het zadel liep Rixt van der Horst, werden tweede met 66,00%.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook