Ga naar hoofdinhoud

Marieke van der Putten versterkt koppositie Lichte Tour

Foto Melanie Brevink

Net als in de openingswedstrijd van het KNHS-Kampioenschap dressuur Lichte Tour was ook in de tweede wedstrijd van deze titelstrijd, de Intermédiaire I, Marieke van der Putten met Zip-A-Way Texel (v. Krack C) de beste. Stephanie de Frel, gisteren nog 14e met Carstenwaard (v. Don Schufro) legde nu een geheel andere proef neer en werd tweede. Ook Hans van Bedaf, gisteren nog tiende, was vandaag een klasse beter en eindigde  nu met Bond's Painting (v. OO Seven) als derde.

Diederik van Silfhout, gisteren in de Prix St. Georges met Anoraline (v. Samba Hit) tweede, moest nu genoegen nemen met een vierde plaats. Manon van Hylckama Vlieg met Archibald (v. Krack C) wist haar vierde positie vandaag niet vast te houden en zakte terug naar een twaalfde plek in de uitslag, maar zij staat nog wel derde in het klassement.

De verschillen tussen de nummers drie en zes zijn echter gering, waardoor het zaterdagavond spannend wordt wie op de derde plaats van het podium mag gaan plaatsnemen. De bijna zeven procent voorsprong van Van der Putten op Van Silfhout moet voldoende zijn voor goud, terwijl de voorsprong van Van Silfhout op de drie achtervolgers ruim vijf procent bedraagt.

In de proef van Marieke van der Putten zaten absolute hoogtepunten zoals de middendraf, waarvoor zij van de voorzitter van de jury J. van der Harst zelfs een tien kreeg. Ook het onderdeel waar verzamelde draf werd gevraagd overgaand in uitgestrekte draf en dan opnieuw een overgang naar de verzamelde draf kreeg hoge cijfers van de jury, die het op een enkele uitzondering na goed eens was met elkaar. Zo gaven ze eensgezind onvoldoendes voor het onderdeel waarin het achterwaarts gaan wordt gevraagd, maar de vliegende wissel in verzamelde galop werd weer zeer eensgezind heel positief gewaardeerd. De proef van Stephanie de Frel was zeer gelijkmatig, waarbij in de jurywaardering de zesjes en de zeventjes overheersten. Datzelfde kan worden gemeld over de proef die Hans van Bedaf presenteerde.  Diederik van Silfhout liet dure punten liggen in zowel de verzamelde als in de uitgestrekte stap, alsmede in de overgangen aan het einde van zijn proef.

Zaterdagavond is de finale van het KNHS-Kampioenschap Lichte Tour. Dan tonen de ruiters een kür op muziek op Intermediair l-niveau.

Uitslag KNHS-Kampioenschap Lichte Tour 2e onderdeel + tussenstand:

1) Marieke van der Putten – Zip-A-Way Texel (Krack C x Democraat) – 73.342% = 149.868 (1e)
2) Stephanie de Frel  – Carstenwaard (Don Schufro x Jazz) – 69.737% = 136.930 (5e)
3) Hans van Bedaf  – Bond’s Painting (OO Seven x Silvano N) – 69.518% = 137.764 (4e)
4) Diederik van Silfhout  – Anoraline (Samba Hit x Amiral) – 68.991% = 142.938 (2e)
12) Manon van Hylckama Vlieg  – Archibald (Krack C x Democraat) – 65.789% = 138.764 (3e)

Klik hier voor de uitslag.

Klik hier voor het liveblog NK dressuur 2014.

Bron: Horses/KNHS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.