Ga naar hoofdinhoud

Marten Luiten blijft maar winnen

Marten Luiten met Movie Star. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink-van Dijk
In Roosendaal maakten de ponyruiters zich vandaag op voor de finale van de KNHS Felix Juristen Cup. Na een gewone proef mochten zes combinaties door naar de Kür op muziek. Marten Luiten won beide proeven met grote voorsprong.

In de gewone proef noteerde Luiten met Goldwin Hoeve’s Moviestar net geen 74%. In de Kür kwam de score uit op maar liefst 79,63%, waarmee het totaal uitkwam op 76,8%.
“De gewone proef, de landenproef, ging al heel goed en foutloos, maar in de Kür deden we er nog een schepje bovenop”, vertelt Luiten.
“Met de muziek erbij gaat ze er nog meer voor. Als ze hoort dat de uitgestrekte draf eraan komt is ze bijna niet meer te houden”, lacht hij.
“Dit was de laatste observatie voor het EK. Ik hoop dat we mogen gaan, want dit is mijn laatste jaar bij de pony’s.”

Gat naar de rest
Micky Schelstraete kwam met Elin’s Noncisdador het dichtst in de buurt van Luiten. Zij behaalde 71,24% en 72,83%, wat een totaalscore van 72,04% betekende.
Brandy Bos volgde met Charming Foret op de derde plaats. Haar totaalscore kwam uit op 71,80%, na scores van 70,89% en 72,71%.

Baars boven de 70%
Op de vierde plaats eindigde Shanna Baars met Don Camillo du Bois. Zij noteerde 69,32% en 72,17% en bleef in de eindscore net boven de 70%.
Plaats vijf was voor Kiki Romney en Reedboder Amazing met 69,10% en 69,17%.
Sam Oudhof sloot de rij. Met  Bodethal’s Kosima behaalde ze 68,55% en 68,38%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.