Ga naar hoofdinhoud

Mei Grand-Prix nei Grand-Prix zorgt voor succes

Linda van der Hauw en Tiadette. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het prestigieuze project Mei Grand-Prix Nei Grand-Prix (MGPNGP) gaat in mei 2017 haar laatste jaar in en ligt op koers haar drie doelstellingen te halen. Vijf deelnemers moeten onder leiding van Alex van Silfhout in vier jaar Grand-Prix startgerechtigd zijn.

Kim Jacobi en haar paard Horses2fly Apres Minuit (v. Prestige VDL) zijn inmiddels meerdere Grand-Prix gestart en niet zonder succes. Ook gaan ze op korte termijn internationaal starten. Laura Zwart is Grand-Prix startgerechtigd met haar paard Horses2fly Zandokan SMH (v. Rousseau). Afgelopen week werd ze met haar Vivaldi-hengst Lumen Express reservekampioen in het Z2 op het NK Dressuur, net als afgelopen zomer op het outdoorkampioenschap. Rensche de Haan maakt met haar paard Horses2fly V-Power HH (v. Ronaldo)  flinke stappen en hoopt in 2018 in de Grand-Prix te aan start te komen.

Plaats maken voor junioren

De amazones Ivonne Lawrence en haar paard Horses2fly DGH Corazon (v. Johnson), inmiddels ZZ-Zwaar, en Linda van der Hauw met Horses2fly Tiadette (v. Gribaldi), Grand-Prix met o.a. een behaalde score van 69,30%, maken plaats voor twee van junioren van dit project.
De tweede doelstelling van MGPNGP is namelijk de olievlekwerking. Zowel Lawrence als van der Hauw hebben ieder twee talentvolle junioren onder hun hoede. De junioren boekten in korte tijd een flinke vooruitgang.  Zo werden diverse Nederlandse kampioenschappen behaald door Jinke Koopmans en Anna Siemensma en stromen Mellanie Welles met haar Gelderse Horses2fly Zander (v. Parcival) en Willem Joëzer de Jong met Horses2fly Allure PR (v. Sandreo) door naar de senioren. Mellanie start al Grand-Prix U25 en Willem moet nog een kleine stap maken om Grand-Prix te mogen starten.

Fokkers in contact brengen

Ook de derde doelstelling van het project om dressuurfokkers in contact te brengen met getalenteerde ruiters/amazones- en omgekeerd- werpt zijn vruchten af. Gerenommeerde dressuurfokkers laten paarden opleiden bij een van de MGPNGP amazones.

Talentvol Springteam Fryslân

De resultaten van het dressuurproject heeft het project ook gemotiveerd om een twee jarig junioren springproject te starten. Sinds kort zijn vijf combinaties geselecteerd door instructrice- en hengstenkeuringscommissielid Hester Klompmaker. Hoofdsponsor van dit project is VDL-Stud uit Beers met ondersteuning van een aantal andere sponsoren uit het project MGPNGP. De geselecteerde deelnemers zijn:

  • Arjanne Brinkhoff & Horses2fly Frederika
  • Nikki Hoekstra & Horses2fly Cantos Expected
  • Anke Marije de Vries & Horses2fly Loro Piana Princesse Raye
  • Rink-Jan Dijkstra & Horses2fly Hazard
  • Gerrit Veenstra & Horses2fly Beverly

Onder de naam Talentvol Springteam Fryslân (TSF) gaan deze jeugdige talenten het komende jaar stevig aan de weg timmeren!

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook