Ga naar hoofdinhoud

Mercedes Verweij wint yr-debuut met Uphill: ‘Nu ervaring gaan opdoen’

Mercedes Verweij, hier met Wiolita. Foto: De Paardenkrant

Mercedes Verweij heeft Uphill (Oscar x Apollonios xx) nu een kleine vier weken onder het zadel. Twee weken geleden maakte de kersverse combinatie het wedstrijddebuut in de Prix St. Georges. Vandaag bracht Verweij de zestienjarige KWPN-hengst op de Subtopwedstrijd in Velsen-Zuid voor de eerste keer uit bij de young riders. Dat debuut sloot het duo af met de winnende score van 64,14%.

Het was een onaangekondigd debuut want Mercedes Verweij besloot zich gisteren bij te schrijven voor de wedstrijd. “Uphill ging gisteren in de training heel fijn. Toen heb ik de organisatie gevraagd of ik er nog bij kon en gelukkig was er nog plek”, legt de amazone uit nadat ze onder toeziend oog van haar trainer Yessin Rahmouni de landenproef won.

Grand Prix-paard

Het duo liet zien in korte tijd progressie te hebben gemaakt. “Op onze eerste wedstrijd gingen de series de mist in. Uphill wilde toen wel even laten zien dat hij een Grand Prix-paard is en ging eners springen”, vertelt Verweij lachend. “Vandaag gingen de series goed en ik ben heel blij dat ze nu lukten. We hadden helaas een fout in een van de pirouettes. Die was te klein met te weinig impuls en ik kwam er niet meer goed uit. Dat was een dikke onvoldoende. Zonde en met zo’n dubbelteller gaat het hard.”

Juiste afstemming

“Verder hadden we nog wat kleine rommeldingetjes die strakker moeten”, vervolgt de amazone kritisch. “Voor m’n gevoel had ik vandaag iets te lang losgereden waardoor in de ring het mooie en sprankelende beeld een beetje weg was. Er gingen al veel dingen beter maar het is nog een beetje zoeken naar de juiste afstemming. We gaan nu samen meer ervaring opdoen.”

Net een ruin

Verweij heeft met Uphill als doel om internationaal te starten en heeft daarvoor nog één score van 63 procent nodig. “Uiteindelijk wil ik graag kaderwedstrijden rijden en internationaal starten, maar ik rijd hem natuurlijk nog maar kort en het moet eerst nog beter bevestigd”, aldus de amazone die enthousiast is over het karakter van de hengst. “Hij ziet er uit als hengst maar qua karakter is hij net een ruin. Hij brult niet, ook niet op concours. Hij is super lief en heeft echt een heel fijn karakter.”

Nieuwe troef

De samenwerking met Uphills eigenaar Van Norel heeft Verweij inmiddels nog een nieuwe troef opgeleverd. Dat is de driejarige ruin Jealous Dancer Norel (Expression x Jazz) die ze in gedeeld eigendom heeft met Van Norel. “Hij is nu een maand zadelmak en vrijdag heb ik hem opgehaald. Gisteren heb ik hem voor het eerst bij mij thuis gereden. Hij had nog nooit in een binnenbaan gelopen en was super braaf”, besluit Verweij die voor de toekomst hoge verwachtingen heeft van de Expression-zoon.

Opnieuw Van den Heuvel

In de landenproef eindigde Jade Oord eindigde als tweede. De zeventienjarige amazone, die dit jaar internationaal uitkwam bij de junioren, reed Chireine (v. Painted Black) op haar debuut bij de young riders naar 62,89%. In de gecombineerde individuele proef voor junioren en young riders zette Bo van den Heuvel de hoogste score neer. De amazone maakte vorige week een winnend debuut bij de junioren en reed haar negenjarige Oldenburger merrie Bella Johnson (v. Johnson) vandaag naar 61,82%. Junior Liza Nouwens en Veni Vidi Vici (v. Flemmingh) volgden met 61,42 op de tweede plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Thamar Zweistra slaat dubbelslag, Conquest tikt 70 procent aan
Shelby Spierenburg boekt eerste LT-zege: ‘Lieveheersbeestje op Champ heeft geluk gebracht’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook