Ga naar hoofdinhoud

Merrieveulen voor wereldkampioene Victoria’s Secret

Victoria's Secret (v. Vitalis), hier met Beatrice Buchwald- Foto: Arnd.nl

Afgelopen weekend bracht wereldkampioene Victoria's Secret van Anna Kasprzak een merrieveulen van Franklin bij een draagmoeder. De zevenjarige Vitalis-dochter won de titel bij de vijfjarige dressuurpaarden, maar kon vorig jaar haar titel niet verdedigen wegens een blessure. Kasprzak heeft het veulentje Valerie genoemd.

“Het veulen had een moeilijke start want de draagmoeder liet haar eerst niet drinken”, vertelde Anna Kasprzak aan Ridehesten. “Maar gelukkig gaat het nu goed!”

Training hervat na blessure

Over Victoria’s Secret meldde Kasprzak dat na de langdurige blessure aan haar spronggewricht de Vitalis-dochter weer gereden wordt. Of het WK er dit jaar inzit wilde de Deense niet zeggen. De amazone moet eerst zelf nog bevallen en vindt dat de merrie tijd nodig heeft. “We zullen zien wat er gebeurt”, zegt Anna.

Wereldtitel

Victoria’s Secret won in 2016 in Ermelo onder Beatrice Buchwald op overtuigende wijze de wereldtitel. Kort na het WK werd de merrie via Andreas Helgstrand verkocht aan Hanna Toosbuy, de moeder van Anna Kasprzak. Het nieuwe paar zegevierde direct op het Deense kampioenschap voor vijfjarigen met bijna alleen tienen.

Embryo van For Emotion

Kasprzak vertelde dat er ook dit jaar weer een embryo van haar beroemde merrie geplaatst is in een draagmoeder, nu van For Emotion (v. Foundation).

Bron Ridehesten

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook