Ga naar hoofdinhoud

Micky Schelstraete voorlopig derde in individuele proef

Micky Schelstraete hier met Elin's Noncisdador - Foto: Melanie Brevink

Na de eerste helft van de individuele proef op het Europees kampioenschap in Bishop Burton heeft Micky Schelstraete met Elin's Noncisdador de voorlopige derde plaats bemachtigd met 73,622%. Op de eerste plaats staat Moritz Treffinger, die in de landenproef ook al onverslaanbaar bleek. De Duitser kwam wederom met ruim 77% de ring uit.

Hoewel de proef van Treffinger nog niet volledig foutloos verliep, compenseerde hij dat met zeer sterk uitgevoerde oefeningen. Zo kreeg hij bijvoorbeeld negens voor de eenvoudige galopwissel en de overgangen tussen de verzamelde en uitgestrekte draf. Op de tweede plaats volgt de Deense Sophia Winther Andersen, zij behaalde 73,649%.

IJzersterke proef

Met minimaal verschil mist Schelstraete de derde plaats te bemachtigen. Ze behaalde een hele reeks aan achten en haar proef kende geen zwakke punten. Wel liep ze tegen een verschil in waardering aan. Waar het Britse jurylid Isobel Wessels haar proef waardeerde met zelfs 75%, bleef haar collega Maja Stukelj hangen op 71,892%.

Tweede groep

Op zaterdag gaat de tweede groep in de individuele proef van start. Dan verschijnen ook Schelstraete’s landgenotes Kiki Romney, Thessa Gilbers en Fleur Prinsen in de ring.

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook