Ga naar hoofdinhoud

Minderhoud en Ziësto geven visitekaartje af

Hans Peter Minderhoud en Glock's Ziesto

De startlijst van de eerste Subtopselectiewedstrijd in de Lichte Tour, die afgelopen zondag in Almelo werd gehouden, telde meer dan zeventig combinaties. Reden voor de organisatie om de groep in tweeën op te splitsen. In de ochtendgroep was Thamar Zweistra met Whoopy net iets beter dan Dominique Filion, die met Mac Rider Wenicienta tweede werd. ’s Middags reed Hans Peter Minderhoud met KWPN-hengst Glock’s Ziësto een schitterende proef, die hem een score van bijna 75% opleverde.

Mathie Boomaars beoordeelde de middaggroep samen met Monique Peutz en Vivian Lindemann. Op een enkele uitschieter na, zat het duo aardig op één lijn. Hans Peter Minderhoud was de duidelijke winnaar. Zijn proef met de bruine Glock’s Ziësto was volgens Boomaars ‘om te smullen.’ “Ja, we hadden een heel aansprekende winnaar. Vooral het drafgedeelte was fantastisch.”

ZZ-Zwaar

Dinja van Liere liet in het ZZ een goede indruk achter bij het jurycorps. Met haar zevenjarige Hexagon’s Bon Ami wist ze beide proeven van de ochtendgroep te winnen. Ze deed dat met scores van 66,29 en maar liefst 73,57%. In de middaggroep was het Joyce Lenaerts die in beide proeven het oranje lint pakte. Beide amazones debuteerden in Almelo in het ZZ-Zwaar en sloegen het ZZ-Licht over.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook