Ga naar hoofdinhoud

Minderhoud en Ziësto hebben Lichte Tour-titel voor oprapen

Hans Peter Minderhoud en Glock's Ziësto stevenen rechtstreeks op het KNHS-kampioenschap in de Lichte Tour af. Vanmiddag wonnen zij opnieuw met groot verschil ook het tweede onderdeel van de titelstrijd, de Intermédiaire I.

De KWPN-goedgekeurde hengst imponeerde weer eens met zijn oogstrelende basisgangen (waaronder een schitterende uitgestrekte draf) en Hans Peter Minderhoud reed met de precisie die men van hem gewend is. Door de topscore van 77,325% in de Intermediaire I leidt Minderhoud na twee onderdelen de dans met 154,781.

Toch was er een behoorlijk gelijkwaardige combinatie, die echter qua percentage enigszins op achterstand werd gezet. Dominique Filion en Macrider Wenicienta zorgden voor een ijzersterk optreden, dat met 73,947% werd beloond (tussenstand 149,693). Met veel impuls gereden toonden Filion en Wenicienta een zeer aansprekende proef vol harmonie en expressie. Wenicienta heeft geen zwakke plekken, maar excelleert in galop. De dochter van Rosario schudde de groot en recht gesprongen wissels uit haar mouw.

IPS Zhivago en Theo Hanzon stelden hun kandidatuur voor een podiumplaats. De KWPN-goedgekeurde zoon van Krack liep een mooie proef met veel souplesse (72,544%). Het kampioenschap is van hoog niveau, want eigenlijk toonden Florentine Rootveld en Up Seven eveneens een medaillewaardige proef. De hoog in het bloed staande Up Seven imponeerde met haar expressie en vermogen tot verzamelen (69,035%). Toch staat Florentine Rootveld na twee proeven slechts op de vijfde plaats.

Vervolgens mengde zich ook Geert-Jan Raateland met de zeer complete Zorro in de strijd. Deze goed galopperende zoon van Jazz vindt de moeilijke oefeningen makkelijk en de 69,123% was dan ook een zeer verdiende score. Met 136.974 staat Raateland voorlopig zevende.

Aan het eind van de startlijst meldde zich nog één combinatie aan het front. Femke Beljon reed een nette proef met Zoraida. Galop is niet het sterkste onderdeel van deze Painted Black-dochter, al waren de pirouettes voorbeeldig. In de wissels om de twee passen ontstond een fout. Niettemin kreeg Beljon 70,263% voor haar Inter I-proef en ze staat nu voorlopig vierde.

De beste acht combinaties keren zaterdagavond terug voor de finale, een Kür op muziek. Daarvoor mogen zich dus ook de volgende combinaties opmaken: Thamar Zweistra/Whoopy (zesde) en Joyce van Schaick/Well Done Sollenburg (achtste).

Bron: Horses

Uitslag Intermediaire I

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook