Ga naar hoofdinhoud

Mooie A-kaderscore voor Minderhoud en Withney

Hans Peter Minderhoud met Withney van 't Genthof
Foto De Paardenkrant

Hans Peter Minderhoud reed gisteren op de kadervormingswedstrijd in Schaijk naar een fraaie score van 72,98%. Met de BWP-hengst Withney van de Genthof (v. Ferro) won hij de Grand Prix met overmacht. De tweede plaats ging naar Marlies van Baalen, die met Everything is Possible (v. Ehrentanz) naar 69,61% reed. Goed voor een B-kaderscore.

“Withney liep echt een hele goede proef. We hadden aan het begin van de proef nog wel een dikke fout, omdat hij een zwarte vlek op de bodem zag. Hierdoor ging de eerste piaffe de mist in en kregen we wat vieren. Voor de rest ging alles goed en ik was er hartstikke blij mee hoe hij rondliep”, vertelt Hans Peter Minderhoud. Voor Minderhoud en Withney was dit de hoogste score tot nu toe en een prima voorbereiding op de wedstrijd volgende week in Oostenrijk. “Hij was al even niet meer mee geweest. Maar hij was lekker fris en hij vond het leuk, dus dat was helemaal goed”, besluit Minderhoud.

B-kaderscore

Marlies van Baalen haalde met de elfjarige merrie BMC Everything is Possible met 69,6% haar eerste kaderscore en een tweede prijs binnen. “Het was ook echt de beste proef ooit van deze combinatie. Marlies heeft beresterk gereden”, laat haar moeder weten. Dinja van Liere reed een hele nette Futuretest met Hexagon’s Roumanda (v. Rubiquil). Hun score van 68,53% was goed voor een derde plaats in het gecombineerde klassement.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook