Ga naar hoofdinhoud

Na goud, zilver nu ook brons bij paradressuur dankzij Den Dulk

Nicole den Dulk met Wallace N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Een goede dag voor de Nederlandse paradressuurruiters. Sanne Voets behaalde goud, Frank Hosmar zilver en Nicole den Dulk voegde de bronzen kleur toe aan de collectie. "Het was de allereerste keer dat ik deze kür reed op wedstrijd!", reageert Nicole direct na afloop van haar proef.

Met 78,947% ging ruimschoots de zege naar de Deense amazone Stinna Tange Kaastrup met de zeventienjarige Gribaldi-zoon Horsebo Smarties. Het zilver werd omgehangen bij de laatst startende combinatie Pepo Puch uit Oostenrijk met Sailor’s Blue (v. Swarovski). Puch behaalde 75,5%. Nicole den Dulk eindigde als derde met Wallace N.O.P. (v. Future) met 74,573%.

Eerste keer

“Het was de allereerste keer dat ik deze kür reed op wedstrijd!”, reageert Nicole direct na afloop van haar proef. “We hebben hem net voor het WK veranderd, met nieuwe muziek en alleen een paar keer thuis geoefend. Dat ging heel goed. Het was natuurlijk een risico. Je moet hier alles of niets rijden. Als je op safe rijdt win je sowieso niet! Wijken in draf en in stap vanaf de hoefslag naar het midden zijn de onderdelen die nu moeilijker zijn. Alles of niks. Wallace viel vandaag een paar keer weg van mijn hulpen en ik heb er hard aan moeten werken, maar ik ben heel blij dat Wallace na zo’n lang kampioenschap nog steeds fris is. Dat is geweldig. Hij heeft karakter, maar is ook super lief en werkt altijd voor me. We zijn een mooi team en krijgen altijd hoge punten voor harmonie.”

WK-ervaring

“Ik vond het heel super. Er werd vooraf veel gezegd over Tryon, maar ik heb nergens last van gehad. Ook voor de paarden was alles super geregeld. We hebben er samen wat van gemaakt, ook met de grooms en trainers. Het was een super mooie ervaring en ik ben heel blij dat ik erbij kon zijn na al die maanden pech met mijn fysieke gezondheid.”, vertelt Denk Dulk over haar WK-ervaring.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook