Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders doen het goed in PSG Pompadour

Joyce Lenaerts & Euro. Foto: Melanie Brevink-van Dijk / Paardenkrant-Horses.nl
De Nederlandse combinaties waren vandaag duidelijk aanwezig in de Prix st Georges op het CDI Pompadour. Joyce Lenaerts, Karen Nijvelt en Annemiek Vincourt moesten alleen de Duitse Sarah Krusch voor laten gaan en bezetten zelf de tweede, derde en vierde plaats in de top 5.

Krusch kwam aan de start met de achtjarige High Tech (v. Laurentio) en kreeg 73.290% van de jury. Deze punten leverden het duo de unanieme zege op in deze Prix st. Georges.

Nederlanders

Lenaerts reed de achtjarige Euro naar een score van 71.360% en werd door twee van de drie juryleden op de tweede plaats gezet met de zoon van Voice. Nijvelt volgde met Elysias (v. Jazz) op de derde plaats met 70.220% en werd op haar beurt gevolgd door Vincourt met Diede Dieni. Vincourt was met de dochter van Spielberg de vierde en laatste combinatie met een score van boven de zeventig procent en kwam in totaal uit op 70.131%.

Jonge paarden

Voor Lenaerts was er vandaag ook een tweede plaats bij de jonge paarden. Met Hero kreeg de amazone een score van 81% in de Preliminary-test voor vijfjarige paarden en dat leverde haar een ruimschoots verschil op met landgenote Marjan Hooge, die derde werd. De zege in deze rubriek was voor Sascha Schulz uit Luxemburg met Quizmaster, die maar liefst 86 punten kreeg voor de proef.

Hero kreeg het hoogste cijfer voor de galop, een 8.6, maar ook de ‘submission’ werd beloond met een 8.5. Schulz’ Quizmaster kreeg een negen op zijn lijst voor de stap, maar ook twee keer een 8.6 (draf en perspective). Hooge werd derde met een score van 74.6% met Hamilton J (v Bretton Woods).

Klik hier voor de uitslagen in de PSG
KLik hier voor de uitslagen bij de jonge paarden

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.