Ga naar hoofdinhoud

Nederlands feestje in Grand Prix Waregem

Tosca Visser met Asther de Jeu Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Nederlandse combinaties hebben het goed gedaan in de Grand Prix in Waregem en pakten alle drie de podiumplaatsen. Tosca Visser van der Meulen voerde met Asther de Jeu deze Oranje top drie aan en eindigde op de eerste plek met ruim 70%, Marlies van Baalen werd tweede en Agatha van der Lei maakte de top drie compleet.

De zege was niet helemaal unaniem voor Visser en de Contango-dochter, maar het paar was wel de enige met een score boven de zeventig procent. De hoogste punten kreeg Visser voor de pirouettes en de piaffe en het totaal kwam uit op 70,304%.

Van Baalen kreeg voor haar proef met Ben Johnson een totaal van 69,043%, waarmee ze iets minder dan een half procent voor bleef op Van der Lei met VRBGroup’s Caron. Van der Lei kwam met de Florencio I-zoon uit op 68,630%.

Prix st. Georges

In de Lichte Tour lieten de Nederlanders ook zien in goede vorm te verkeren. De Oranje ruiters moesten alleen de thuisrijdende Jorinde Verwimp voor laten gaan. Verwimp was met Kastar Hof ter Zeedycke (v. Game Boy) goed voor de unanieme zege in de Prix st. Georges met een score van 73,147%. Jonna Schelstraete voerde vervolgens met Grand-Charmeur (v. Apache), die zijn internationale debuut maakte in Waregem, met 69,676% het rijtje met drie Nederlanders aan. Van Baalen eindigde in deze rubriek op de derde plaats. Zij kreeg met de Totilas-zoon Go Legend 6,735% op het protocol. Tommie Visser sloot het rijtje Oranje-ruiters met de vierde plek met Fanatique Begijnhoeve (v. Tuschinski) met een totaal van 68,265%

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.