Ga naar hoofdinhoud

Nederlands jurylid op Paralympics

Hanneke GerritsenNederland vaardigt behalve een team ook een jurylid af naar de Paralympics in Hongkong. Dressuurjurylid Hanneke Gerritsen is gevraagd in één van de juryhokjes plaats te nemen en de proeven van de aangepaste sporters in alle grades te beoordelen. ,,Een hele eer”, vindt Hanneke Gerritsen.

Acht jaar geleden werd Hanneke Gerritsen bondscoach van de dressuurruiters aangepaste sport. ,,Voor die tijd had ik eigenlijk niks met de aangepaste dressuursport. Daar kwam in Noorwegen verandering in. De organisatie vroeg of ik een ZZ-licht groep wilde jureren. In die groep reed een blind meisje mee. Ik was daar echt van onder de indruk. Daarna ben ik er min of meer ingerold”, herinnert Hanneke Gerritsen zich. Tot aan de Paralympics van Athene bleef Gerritsen bondscoach, maar daarna gaf ze het stokje door. ,,In Athene haalden we drie medailles. Een heel goede prestatie. Maar ik had het te druk om mijn werk en de functie van bondscoach te blijven combineren. Vandaar dat ik de functie van bondscoach heb neergelegd.”

Om bij het aangepast paardrijden betrokken te blijven, volgde ze vier jaar geleden een aanvullende cursus om ook de proeven van aangepaste sporters te mogen beoordelen. Daarin is Gerritsen inmiddels opgeklommen tot O-jurylid. Dat houdt in dat ze op officiële internationale evenementen mag jureren. Zo zat ze vorig jaar tijdens het para-equestrian wereldkampioenschap in Harbury, Engeland, ook in één van de juryhokjes. En nu is ze dus gevraagd voor de Paralympics.

,,Het aangepast rijden heeft een enorme vlucht genomen de laatste jaren. Sinds een jaar zijn de aangepaste sporters ook ondergebracht bij de KNHS. De aangepaste sport is nog altijd een bijzonder en op zichzelf staand wereldje, maar er wordt hard aan gewerkt om daar verandering in te brengen. We willen dat het integreert in de reguliere paardensport. Het onderbrengen van de aangepaste paardensport bij de FEI is een grote stap in de goede richting.”

Lees het volledige artikel vandaag in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Lees ook:
Paralympische paarden vullen stallen Hongkong

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook