Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse Para-dressuur team pakt overtuigend goud in Rotterdam

Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het EK in Rotterdam heeft het Nederlandse Para-dressuur team de gouden medaille in de landenwedstrijd gewonnen. Nadat gisteren Nicole den Dulk (Grade II) en Rixt van der Horst (Grade III) als derde en tweede eindigden deden Frank Hosmar en Sanne Voets er een schepje bovenop en eindigden in hun Grades (V en IV) bovenaan. Met een totaal van 227.039% pakte TeamNL de gouden plak.

Den Dulk en Wallace N.O.P. (v.Future) reden gisteren een proef die gewaardeerd werd met 73,364% en van der Horst en Findsley N.O.P. (v.Belissimo M) kwamen tot 74,029%. Hosmar en Alphaville N.O.P. (v.Sandreo) waren wederom de beste in de Grade V. Met een nipte voorsprong stond de Nederlander met 75,860% bovenaan de uitslagenlijst en bezorgde daarmee de leiding in de landenwedstrijd aan de Nederlanders.

Sanne Voets

De laatste amazone van TeamNL was Sanne Voets. De amazone moest met Demantur R.S. (v.Vivaldi) al als derde de ring in voor haar proef. De amazone steeg ver boven haar concurrentie uit en zette een dijk van een proef neer met een nieuw persoonlijk record in de Team Test van 77,150%. Met een verschil van 2,3% op de nummer twee stond Voets 13 combinaties lang aan de leiding om deze niet meer uit handen te geven. Hiermee was het goud veilig gesteld voor het Nederlandse Para dressuur team onder leiding van bondscoach Joyce Heuitink. Groot-Brittannië (221,302%) nam het zilver mee naar huis en Denemarken (216,493%) kreeg het brons omgehangen.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook