Ga naar hoofdinhoud

Nederlands ponyteam wint brons op pony-EK

Brons voor het Nederlandse ponyteam. Foto: Patricio Romney

Het Nederlandse team had op het Europees kampioenschap in Bishop Burton na de eerste helft op woensdag een goede uitgangspositie voor de zilveren medaille, maar moest vandaag een plaats inleveren en genoegen nemen met brons. Goud voor Duitsland, de zilveren teammedaille mag mee naar Denemarken.

Micky Schelstraete en Kiki Romney reden voor wat ze waard waren in de landenproef. Schelstraete zag met de Nostradamus-zoon Elin’s Noncisdador een hele reeks aan 7,5-en en achten op haar protocol geschreven en eindigde dankzij een gemiddelde van 73,829% individueel op de vijfde plaats. De proef van Romney en Reedborder Amazing deed daar bijna niks voor onder, de amazone eindigde met 73,457% op plaats zes. Fleur Prinsen (Next Black Magic) en Thessa Gilbers (Baumann’s Despino) behaalden 71,429% en 71,267%, en droegen zo hen steentje bij aan de bronzen team medaille.

Topscore voor Treffinger

Individueel gezien hoefden de twee Nederlandse dames alleen drie Duitse concurrenten en één Deense heer voor laten gaan. Moritz Treffinger zette met Top Queen H een absolute topscore van 77,429% en is daarmee één van de favorieten voor individueel goud. Alexander Yde Helgstrand – de zoon van – neemt de tweede plaats in met 75,371%.

Minimaal verschil

Met drie ruiters in de top vijf en een totaal van 226,286% mag Duitsland zich de terechte kampioen noemen. Het gat tussen Denemarken en Nederland is minimaal: slechts 0,313%.

Bekijk hier de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook