Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse dressuurpony’s op plek twee in tussenklassement

Sanne Vos, hier met TC Champ of Class DVB. Foto: Melanie Brevink

Nederland staat op plek twee in het tussenklassement van de landenwedstrijd van het EK voor dressuurpony’s. Duitsland gaat aan kop. Het team dankt de voorsprong aan twee Duitse amazones die de beste individuele scores binnen haalden.

Individueel werd de Duitse Nadine Krause en Danilo 80 eerste met 73,87% en Anne-Christina Abbelen/ Dornik’s Donovan behaalde zilver met 73,62%. Rosalie Bos behaalde een prima score voor Nederland, zij reed met Paso Double 73,39% bij elkaar. Lotte Meulendijks en Boticelli 4 scoorden 71,21% wat resulteerde in een nette vijfde plaats.

Donderdag gaat om 13.30 uur het tweede en laatste deel van de landenwedstrijd van start. Het zijn dan Sanne Vos en Jelle Peeters die voor Nederland aan de start verschijnen.

Ook de eventingruiters rijden donderdag hun dressuurproef. Alle Nederlandse eventingpony’s zijn woensdag goed door de veterinaire keuring gekomen. Ook het meten doorstonden de pony’s prima.

Donderdagmiddag begint het EK voor de springruiters.

Klik hier om het tweede deel van de landenwedstrijd live te volgen

Klik hier om het EK online te volgen

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook