Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe jureringsmethoden nu wél eens in de praktijk

Advertentie

Discussie over de dressuurjurering is zo oud als de sport zelf, maar er verandert al jaren weinig. Elk initiatief om de sport sportiever en inzichtelijker te maken, lijken voortijdig schipbreuk te lijden. Op het symposium ‘The Future of Dressage Judging’ aanstaande vrijdag worden vijf initiatieven nu wel eens in de praktijk gebracht.

Op het Horse & Technology Event van EquInnoLab op Dressuurstal Schreven in Weert (18-20 mei) wordt op 18 mei het jureringssymposium georganiseerd door een groep studentes Equine Sports & Business  aan Hogeschool Van Hall Larenstein. Zij hebben zes jureringsmethodes gekozen om uit te testen en voor en achteraf wordt er over gediscussieerd.

Interessant panel

Paardenkrant-Horses.nl hoofdredacteur Dirk Willem Rosie leidt het geheel. In het panel zitten verder internationaal jurylid Jacques van der Harst, FEI-dressuurchef en Aken- en Indoor Brabant-directeur Frank Kemperman, trainer Frenk Jespers en Black Horse One (het bedrijf achter de spectator judging app en het kürsysteem van de FEI)-medewerkster Marie Kersig gaan met elkaar en het publiek in discussie over jurering.

Lees hier meer over het symposium

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook