Ga naar hoofdinhoud

Nieuwenhuis wint U25 kür: ‘Alles wat normaal goed is, was nu fantastisch’

Update

Iedere dag werd de prestatie van Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene beter: van een vierde plek in de GP 16-25 klommen ze op naar een tweede plaats in de Intermédiaire II, en in de afsluitende U25 Grand Prix kür was dan eindelijk de winst voor hen. Met een vette 78% klopten ze de sterke concurrentie, wat veel vertrouwen geeft richting het EK U25 in Exloo deze zomer.

“Alles wat Athene normaal goed doet, deed hij vandaag fantastisch”, straalt Nieuwenhuis na de prijsuitreiking. “De wissels konden vnadaag bijna niet meer omhoog gesprongen. Athene blijft me verbazen en hij blijft verbeteren.” De piaffe is nog steeds niet het sterkste punt van de verder geen zwaktes kennende Athene, maar ook daar zit verbetering in. “Ik moest hem vandaag er van Tim [Coomans – Jeanine haar werkgever en trainer, red.] wat langer in de piaffe houden, en hem meer aan het been houden daarin.”

Eerste keer Aken

Het was de eerste keer dat Nieuwenhuis het imponerende dressuurstadion in Aken binnenreed. “Ik was hier zelfs nog nooit geweest om te kijken, dus dat was best even indrukwekkend”, lacht ze. “Deze arena is fantastisch, van dit soort entourages krijgt Athene alleen maar meer power. Nog meer dan hij van zichzelf al heeft.” Nieuwenhuis kon van het Akense publiek rekenen op een enthousiast applaus, dat duurde tot aan de uitgang. “Iedereen leeft echt heel erg mee hier, zo bijzonder!”

Van der Vlist zevende

Voor Nederland kwam ook nog Maxime van der Vlist aan start met haar Negro-zoon Bailey. Met 72,71% werd het duo tweede. Geert Hofland en Oswin (v. Jazz) werden keurig tiende met 70,96%. De charmante Spanjaard en publiekslieveling Juan Matute Guimon werd met zijn nieuwe ‘Phantom of the Opera’-kür tweede op Don Diego Ymas (v. Don Frederico), en de Zweedse Marina Mattson werd derde met Quartermain (v. Quaterback).

Klik hier voor de uitslagen. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook