Ga naar hoofdinhoud

Nikki Schaap knalt naar ruim 72% in Grand Prix

Nikki Schaap met Chocolate Cookie RDP. Foto: Demi Haerkens

Op de subtopwedstrijd in De Mortel liet Nikki Schaap zich vrijdag, na een korte wedstrijdstop, weer van haar beste kant zien met Chocolate Cookie RDP (v. Johnson). De combinatie noteerde maar liefst 72,3% in de Grand Prix, wat ook de zege betekende.

“Hij ging ook heel goed”, vertelt Nikki Schaap enthousiast.
“Ik had hem ruim twee maanden niet mee gehad, zodat we thuis konden doortrainen. Vandaag was weer de eerste keer buiten en hij had er zin in. Thuis hadden we vooral getraind op het nog expressiever rijden. Dat lukte vandaag nog niet helemaal in de proef, maar het was wel foutloos”.

Kader
Op de vraag of ze al richting een kader denkt antwoordt ze: “Vandaag hadden we in principe een kaderscore gehad, dus dat zit er wel in. Als we zo mooi foutloos kunnen blijven rijden en ook nog expressiever, dan kan de score zeker nog omhoog. Volgend weekend rijden we de kadervorming wedstrijd in Almelo. De wedstrijd in De Mortel was soort van een oefenwedstrijd daarvoor. Vrijdag gaan we ook nog trainen bij de bondscoach, Rien van der Schaft, dus de voorbereiding richting Almelo is goed. Vandaag waren we in ieder geval heel erg tevreden”, besluit ze blij.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook