Ga naar hoofdinhoud

Nikki Schaap ‘simpel’ naar 75% in de Grand Prix

Nikki Schaap, hier met Chocolate Cookie RDP. Foto: Demi Haerkens
Ze kan het zelf nog bijna niet geloven, maar Nikki Schaap won vanavond de Grand Prix in Velddriel met Chocolat Cookie RDP (v. Johnson) met maar liefst 75%.

“Het is echt geweldig, ik sta er gewoon versteld van”, reageert Schaap.
“Hij ging ook echt heel goed. Hij liep super en alles ging bijna vanzelf. Het was heel simpel vandaag. Hij is veel stabieler nu en ik kan er nu ook aan rijden in de proef en hem aanpakken als dat nodig is. Eerder kon hij daar een beetje van onder de indruk raken. Ik kan nu veel makkelijker van aanspanning naar ontspanning”, legt ze uit.

Kadervorming
“We zaten iedere keer wel rond die 70%, maar dat is natuurlijk niet genoeg. Ik ben heel blij en trots dat we er nu ruim boven zaten. Volgende week hebben we kadervorming, hopelijk doet hij het dan weer zo goed.”

Goede flow
De combinatie heeft duidelijk weer een stijgende lijn te pakken in de Grand Prix: “Hij loopt nu een jaar op dit niveau en alles valt meer op zijn plaats. Hij is ook veel sterker geworden. De draf en piaffe en passage zijn altijd al heel goed. We hebben de laatste tijd veel gewerkt aan de galop, omdat hij daarin wel spanning kon opbouwen. Voor mijn gevoel was de galop nu ook beter in de proef; hij rolde er mooier doorheen. We hebben nu echt de goede flow te pakken”, besluit ze blij.

Theo Hanzon en de in Duitsland goedgekeurde hengst Sir Fashion (v. Sir Donnerhall I), die eerder door Patrick van der Meer werd uitgebracht,  debuteerden in de Grand Prix knap met 70,45%, wat de tweede plaats inhield.
De derde plaats was voor Jonna Schelstraete. Met Cupido (v. Tuschinski) noteerde ze net geen 67%. Schelstraete boekte ook succes in de Prix St. Georges door deze te winnen met Grand Charmeur (v. Apache) met bijna 71%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook