Ga naar hoofdinhoud

Olympiadepaard van Richard Davison overleden

Richard Davison met Royale. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Richard Davison heeft vandaag afscheid genomen van Ballaseyr Royale (Picandt x Matador). De DWB-merrie, die onder de Britse ruiter onder andere acteerde op de WEG, EK, Wereldbekerfinales en op de Spelen van Athene werd ingeslapen vanwege ouderdomsverschijnselen. Ze werd 27 jaar oud.

In 2003 maakte Richard Davison met Royale deel uit van het Britse team dat op het Europees kampioenschap in Windsor brons won. Het duo behaalde zowel in de Grand Prix, de Spécial als in de kür op muziek scores boven de 70%. In datzelfde jaar won het duo ook de nationale titel in Groot-Brittannië.

Lingh-zoon

Na de Spelen in Athene van 2004 ging de merrie met wedstrijdpensioen en werd vervolgens ingezet voor de fokkerij. Haar eerste veulen was Lingh-zoon Bubblingh die door Davison sinds 2015 in de Grand Prix wordt uitgebracht.

Voorrecht

Davison maakte het overlijden van Royale op zijn Facebook-pagina bekend. De Brit bedankt iedereen die heeft bijgedragen aan de successen. “Maar ik ben de meeste dank verschuldigd aan de eigenaresse van Royale, onze trouwe supporter en vriendin Gwendolyn Sontheim die mij het voorrecht gaf om Royal te rijden en haar aan mij toevertrouwde.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook