Ga naar hoofdinhoud

Sanne Voets pakt ook goud in de kür

Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Individueel won Sanne Voets deze week al goud in Tryon, net als met het team en op de finaledag sleepte de para-dressuuramazone haar derde gouden medaille binnen met Demantur N.O.P. (v. Vivaldi). Het zilver was voor Rodolpho Riskalla uit Brazilië en Kate Shoemaker won brons in Grade IV.

Voets ging vandaag als laatste de ring in in de kür en reed een hele mooie harmonieuze proef met de vosruin. Mooi op de maat van de muziek en heel gemakkelijk reed Voets naar een score van 79,645% waarmee ze unaniem bovenaan gezet werd door de juryleden.

Status delen

“Twee jaar geleden won ik met dit paard de allereerste gouden medaille voor Nederland op de Paralympische Spelen. Eergisteren hadden we een belangrijk aandeel in het allereerste WK-teamgoud voor Nederland. En vandaag zijn we de eerste combinatie voor Nederland die drie keer goud pakt op een WK Para-dressuur. Ik kan niet trotser zijn”, aldus een blije amazone. “Toen ik hier aankwam was ik regerend wereldkampioen in de kür op muziek met mijn andere paard Vedet PB. Aan dat speciale paard heb ik alles te danken. Nu Demantur drie keer goud heeft gewonnen moeten ze deze status delen.”

Zilver

Met haar score verwees Voets Riskalla met zijn vijftienjarige Don Henrico naar de tweede plaats. De Braziliaan, die in de reguliere dressuursport ook uitkomt in de Lichte Tour met de hengst,  eindigde met een score van 77,780% unaniem op zilver.

Brons

De Amerikaanse amazone pakte het brons met Solitaer (v. Sandro Hit) met een totaalscore van 73,230%.

 

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/ KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook