Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw zege voor Carl Hester en Barolo

Carl Hester hier met Nip Tuck Foto: www.arnd.nl
Carl Hester maakte vorige maand zijn internationale debuut met Barolo (v. Breitling W) en won zowel de Grand Prix als de kür op muziek. Gisteren en vandaag deed hij dit op de Bolesworth International Horse Show opnieuw. Gisteren won Hester de Grand Prix met de elfjarige ruin van Breitling W en vandaag schreef de Britse topruiter de overwinning in de kür op muziek op zijn naam. 

De zege was niet helemaal unaniem, maar het resultaat van 77.475% was voldoende om ruim een procent hoger te scoren dan de nummer twee, Gareth Hughes met Don Carissimo. Hughes kwam uit op een resultaat van 76.175% voor zijn kür met de Don Crusador-ruin en werd door een van de juryleden op de eerste plaats gezet.

Charlotte Dujardin

Barolo werd eerder gereden door Charlotte Dujardin. Het duo debuteerde drie jaar geleden in de Lichte Tour en stapte een jaar later over naar de Grand Prix. Ze kwamen vorig jaar twee keer internationaal aan de start, waarna Hester de teugels overnam.

Britse top drie

Richard Davison en de KWPN’er Bubblingh maakten de Britse top drie compleet. Het duo kwam uit op een totaal van 74.475% en dat was genoeg om Anders Dahl naar de vierde plaats te verwijzen. De Deense ruiter kreeg 73.900% voor zijn kür met zijn Olympiade-paard Selten HW (v. Sandro Hit) en werd gevolgd door Henriette Andersen met de KWPN-ruin Warlocks Charm op de vijfde plaats. Het Britse duo kreeg 73.075% voor zijn proef.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.