Ga naar hoofdinhoud

De opvolging van Arlando staat al te trappelen

Diederik van Silfhout met Four Seasons Foto Melanie Brevink-van Dijk

Diederik van Silfhout is lekker op dreef vandaag in Almelo. Nadat hij met El Torro beide proeven in het ZZ-Zwaar won en met Szenario 2 tweede werd in de Prix St. Georges won hij als afsluiter van de dag ook nog 'even' de Grand Prix met zijn nieuwe troef Four Seasons (v. Fürst Piccolo). Met een score van 73,10% (A-kaderscore) nam Van Silfhout een voorsprong van bijna 2% op Lynne Maas en Uranium W die tweede werden met 71,26% (tevens A-kaderscore). Adelinde Cornelissen en Aqiedo eindigden als derde met 70,97% en Emmelie Scholtens werd vierde met Broere Westpoint (69,20%). 

“Ik ben een blij mens vandaag”, lacht Diederik van Silfhout terwijl hij terugblikt op zijn dag. “El Torro liep echt fijn, Scenario ging goed en Four Seasons dat is ook weer zo’n fijn paard. Ik heb hem samen met Silve Dietrich, waar Scenario 2 ook van is, en we kochten hem als projectje in Duitsland. Ik ben helemaal weg van dat paard en ik hoop dat hij een goede opvolger kan worden van Arlando. Hij kan alles wel: mooie wissels, goede pirouettes, heel goed piaffe-passage, uitstrekken voor een 10. Hij is er goed genoeg voor”, aldus een hoopvolle Van Silfhout die na Arlando alweer een flink aantal paarden heeft klaarstaan te trappelen om het stokje over te kunnen nemen.

“Dat moet ook”, vindt Van Silfhout. “Ik werk er elke dag hard voor en je moet alles ook aan de gang zien te houden dus je moet ook wel je opvolging klaar hebben staan. Je moet door.”

Bekijk hier de volledige uitslag van Almelo.

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook