Ga naar hoofdinhoud

Oranje dressuurploeg wint landenwedstrijd

Anky van Grunsven Salinero landenwedstrijd CHIO RotterdamDe Nederlandse dressuurploeg won zojuist de landenwedstrijd van CHIO Rotterdam. Groot-Brittannië eindigde op de tweede plaats terwijl Duitsland de derde plek opeiste. Anky van Grunsven haalde de hoogste score. Met I.P.S. Salinero (v. Salieri) behaalde ze een score van 75,9 procent.

Toch was Anky niet helemaal tevreden. ,,Het komt door het weer, Salinero is een echt een warmweerpaard.” Hans Peter Minderhoud werd verrassend tweede met 71,91 procent. Imke Schellekens-Bartels maakte enkele foutjes tijdens haar proef met Hunter Douglas Sunrise (v. Singular Joter). Vooral het aanspringen in galop tijdens de passage kostte haar veel punten. Ze eindigde als derde met 71,75 procent. Vierde werd Adelinde Cornelissen, ze maakte net iets te veel kleine foutjes tijdens de proef, waardoor ze niet boven de score van Minderhoud uitkwam. De score van Cornelissen met Parzival (v. Jazz) was 70,75 procent.

Klik hier voor de individuele uitslagen.
Klik hier voor de uitslagen van de landenteams.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook