Ga naar hoofdinhoud

Paralympische paarden vullen stallen Hongkong

Paralympisch teamVanuit de quarantainestal in Aken vertrokken afgelopen dinsdag en woensdag 49 paralympische paarden uit veertien landen naar Schiphol om van daar naar Hongkong te vliegen. Onder hen het Nederlandse paralympische dressuurteam. De Paralympische Spelen zijn van 6 tot en met 17 september, de hippische onderdelen worden verreden in Hongkong.

Nederland komt aan de start met vier amazones. Dit zijn in grade IV Sabine Peters met Donna D.M (De Niro x Nurprimus), Ineke de Groot met Indo (Rex Magna x Sultan), Sjerstin de Vries-Vermeulen met Sultano (Sultan x Roemer) en in grade II Petra van de Sande met Toscane (Obelisk x Feanrish). Net als bij de reguliere sport wordt in de piste een correct bewegend en geschoold paard verwacht. Het grootste verschil is dat deze ruiters aanpassingen mogen gebruiken om hun handicap te compenseren en dat de moeilijkheidsgraad van de proeven gerelateerd is aan de mate van hun beperking.

Programma
Het programma start met de landenwedstrijd. Minimaal drie en maximaal vier combinaties per land mogen deelnemen. Bij vier combinaties tellen de beste drie resultaten. Om een landenteam te kunnen samenstellen is het verplicht een grade I- óf een grade II-combinatie op te stellen. Voor Nederland is Petra van de Sande de grade II-deelnemer. Na de landenwedstrijd volgt de individuele proef. Ook hier valt een medaille te verdienen. De beste combinaties gaan door voor de grote finale kür op muziek en de overige ruiters rijden een kleine finale kür op muziek. In tegenstelling tot de reguliere ruiters is er voor het team van Wismeijer dus driemaal kans op een medaille.

Concurrentie
In de landenwedstrijd komt de sterkste concurrentie uit Engeland, Noorwegen en Duitsland. Individueel moeten de Nederlandse amazones het in grade IV opnemen tegen de Zuid-Afrikaanse Phillipa Johnson, de Noorse Ann Cathrin Lubbe en de Deen Henrik W. Sibbensen. In grade II komt de zwaarste concurrentie uit Duitsland met de geroutineerde Angelika Trabert en Britta Napel.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook