Ga naar hoofdinhoud

Patrick van der Meer en Chinook door fouten buiten top drie

Patrick van der Meer met Chinook. Foto: still ClipMyHorse.tv

Op Jumping Mechelen heeft Patrick van der Meer met Chinook (v. Vivaldi) zijn succes van gisteren niet kunnen herhalen. Toen won het duo op hun internationale debuut de Prix St. Georges. In kür liep Van der Meer met de hengst verschillende fouten op en eindigde daardoor met 68,90% als vijfde.

Patrick van der Meer en de volle broer van de hengst Desperado lieten fraaie verruimingen zien. Ondanks een hakkeltje in het drafappyement naar rechts waren de zijgangen ook overtuigend. De Vivaldi-zoon vond de hoek tussen A en F spannend waardoor meerdere fouten ontstonden: in zijn kür zaten precies twee pirouettes, een wisselserie en een drafappuyement die kant uit. In de eerste pirouette was er daardoor sprongverlies en in de tweede pirouette viel Chinook uit galop. In de serie om de drie ging de laatste wissel de mist in. Deze oefening kon Van der Meer op zijn reservelijn opnieuw laten zien en lukte toen wel. De serie om de twee was foutloos.

Meest foutloze kür

De kür werd gewonnen Isabel Cool. Ze reed met de KWPN-gefokte Constand (v. Vic) naar een score van 73,70%. De aansprekende vos kwam af en toe iets te diep, maar liep wel de meest foutloze kür. De 31-jarige amazone traint sinds november bij Sjef Janssen.

Hals meer op lengte

Jorinde Verwimp mocht zich als tweede opstellen. Zij kreeg voor haar proef met Wendor (v. Kennedy) 73,00%. De KWPN-ruin was de gehele proef gespannen en voor een mooier totaalbeeld zou de hals meer op lengte mogen zijn. Beide pirouettes werden een galopsprong te vroeg uitgereden en de overgang van galop naar draf was niet helemaal vloeiend.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook