Ga naar hoofdinhoud

Patrick van der Meer: ‘Hier had ik vooraf voor getekend’

Patrick van der Meer met Chinook. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Patrick van der Meer was uiterst succesvol bij It's All Dressage, de meerdaagse Subtopwedstrijd in Nieuw- en Sint Joosland. Met de hengst Chinook (v. Vivaldi) won hij vrijdag al de Grand Prix en vandaag was het duo ook in de kür niet te kloppen. Op de muziek van Van der Meers voormalige toppaard Uzzo (v. Lancet) danste Chinook naar de fraaie score van 71,20%.

Patrick van der Meer reed met Chinook vandaag voor de eerste keer de Grand Prix-kür. “Het was de oude kür van Uzzo en die is best moeilijk. Maar ik ben super trots op Chinook en er hartstikke blij mee!”, vertelt Van der Meer enthousiast. “Chinook is een super fijn paard om de ring mee in te rijden. Hij kan eigenlijk alles heel goed, het is alleen nog een beetje groen.”

Nagenoeg foutloos

Het duo kwam tot grote tevredenheid van Van der Meer zo goed als foutloos door de proef. “We hadden mooie pirouettes, series en piaffe. Alleen een fout in één van pirouettes maar die konden we opnieuw doen. Het was nagenoeg foutloos, Chinook was super fanatiek en ik had er vooraf voor getekend om er zó doorheen te kunnen rijden.”

Fris, vrolijk en fanatiek

Van der Meer looft ook de instelling van de hengst. “Chinook is een heel compleet paard en doet altijd z’n best. Hij mag alleen nog wat meer gebodybuild worden. In het werk wordt hij steeds frisser, vrolijker en fanatieker. Hij wil echt werken en voor die instelling krijgt hij al een tien. Daarnaast is hij ook nog super mooi, ik ben echt trots op hem.”

Kilometers maken

Met Chinook heeft Van der Meer nog niet echt plannen voor dit seizoen. “Volgende week ga ik met Zippo naar de Wereldbekerwedstrijd in Lyon en eigenlijk heb ik nog geen grote plannen met Chinook. Eerst maar eerst een beetje kilometers maken.”

Ook Van Ommen boven de 70%

Naast zijn eigen successen boekte Van der Meer ook trainerssucces want zijn pupil Philip van Ommen werd tweede in de kür. Hij reed Denver I.P.S. (v. Zizi Top) naar 70,225%. Tess Mertens en Urbilene Reina (v. Florestan I) volgden met 68,625% op de derde plaats. Elisabeth Geluk stuurde Samaranch met 65,35% naar de vierde plek en sluit daarmee haar carrière met de Krack C-zoon mooi af. De 19-jarige Samaranch liep in Nieuw- en Sint Joosland zijn laatste wedstrijd mag nu van zijn pensioen mag gaan genieten.

Schoots opnieuw niet te kloppen

Net als op de openingsdag in de Prix St. Georges was Lotje Schoots ook in de Intermédiaire I niet te kloppen. Ze reed Equitop Favorit (v. Jazz) naar de fraaie score van 70,971%. Schoots was vooral concurrent van zichzelf want met Grace of Rose (v. Jazz), die haar eerste Inter I-proef liep, eindigde ze met 67,941% als tweede. Daarbij werd Schoots op de hielen gezeten door Vincent Bol. Hij eindigde met Baltimore (v. Johnson) een dag eerder net buiten de top vijf maar klom nu met 67,794% op naar de derde plek in deze grote rubriek. Ook Engie Kwakkel scoorde boven de 67 procent. Haar proef met Custom zadels Eyecatcher (v. Uphill) was goed voor 67,059% en de vierde plek.

De Lange met voorsprong aan kop

In het ZZ-Zwaar waren Marije de Lange en Geste (v. Rousseau) met drie procent voorsprong de beste. Bij het Subtopdebuut van gisteren liep het duo in beide wisselseries een fout op en werden toen tweede met 62,943%. De winnende proef van vandaag werd beloond met 65,6. Anke Lambooij en Easy Peasy (v. Tuschinski) klommen van de vierde plek op naar de tweede plaats (62,4%). Lisa Mangelaars en Bolero (v. Belissimo), die gisteren in de middenmoot eindigden, noteerden nu de derde score van 62,2%.

Ten Hoor wint young riders

Bij de young riders wisselden Lotte van den Herik en Maaike ten Hoor van plek. Na haar tweede plaats in de landenproef mocht Ten Hoor nu in de individuele proef de hoofdprijs ophalen met Don Primero-zoon Winder-Don (66,088%). Lotte van den Herik en Winner (v. San Remo), de winnaars van gisteren, volgden met 64,824%.

Tweede zege voor Van der Pols

Sanne van der Pols voerde met Cuvanck PP (v. Downtown) voor de tweede dag op rij de ereronde aan bij de junioren. De individuele proef van het duo, die in Nieuw- en Sint Joosland bezig is aan hun eerste wedstrijd bij de junioren, was goed voor 67,824%. Ook de rest van de top drie zag er hetzelfde uit met Sascha Heijmans met Flying Dutchman TC (v. United) op twee (65,412%) en Annemijn Boogaard met Fullspeed TC (v. Ziësto) op drie (65,412%).

Neville en De Jong verdelen de prijzen

In de individuele proef voor pony’s ging de strijd opnieuw vooral tussen Lauren Neville en Jette de Jong, alleen vandaag waren de rollen omgekeerd. Nu reed Neville met Morning Sky (v. Kielshoop Honeyhill) de winnende proef (67%) en volgde De Jong met Ico van de Beekerheide (v. Icoon) als tweede (66,243%).

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook