Ga naar hoofdinhoud

Pech voor Charlotte Jorst: miljoenenpaard Lorenzo geblesseerd

Lorenzo, hier onder Severo Jurado Lopez. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het Grand Prix-paard Lorenzo (Lord Loxley x Rubin Royal) van Charlotte Jorst heeft een blessure opgelopen en is naar verwachting minimaal zes maanden uit de running. Een enorme tegenslag voor de van oorsprong Deense en in Amerika woonachtige amazone, die de ruin eerder dit jaar voor een miljoenprijs kocht bij Helgstrand Dressage

Charlotte Jorst hoopte vorige maand met Lorenzo, het voormalige Olympiadepaard van Severo Jurado Lopez, op een nationaal concours haar wedstrijddebuut te maken. Dat ging niet door omdat Lorenzo kampte met een reactie van een spinnenbeet op zijn rug. Een aantal weken later werd een blessure vastgesteld die de ruin zes maanden langs de kant houdt.

Kapot en teleurgesteld

“Ik ben er kapot van en enorm teleurgesteld”, reageert Jorst. “Maar zo als ik altijd zeg, als er een deur dicht gaat, gaat een andere weer open. Ik ga nu op zoek naar die open deur.”

Grand Prix-paarden

De amazone heeft verder nog de beschikking over haar Grand Prix-paarden Nintendo (v. Negro) en Akeem Foldager (v. Akinos), die ook afkomstig zijn uit de stallen van Andreas Helgstrand.

Bekijk hier een trainingsvideo van Charlotte Jorst met Lorenzo

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Eurodressage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook