Ga naar hoofdinhoud

Van Peperstraten met één keer bijna 80% naar tweede plaats

Daphne van Peperstraten met Cupido. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Tussen de score van de Duitse Linda Erbe en Daphne van Peperstraten scheelde het maar 0,88%. De jury bij E, Alban Tissot, waardeerde het optreden van Van Peperstraten met Greenpoint's Cupido (v. Johnson) met maar liefst 79,342% en eerste plaats. De nipte overwinning bleef in Duitsland bij Erbe en de pas zevenjarige Fierro 4 (v. Fürst Wettin) met een eind totaal van 75,965%.

De jury kende in de proef van Van Peperstraten negens aan toe aan beide keertwendingen, het halthouden en groeten en de houding en zit. Verder bestond de lijst van Van Peperstraten uit allemaal ruim voldoendes.

Afstand

Erbe en Van Pepstraten staken duidelijk met kop en schouders boven de rest uit. Johanna Sieverding maakte de top drie compleet bij de Future Champions in Hagen. Zij reed de Dimaggio-nazaat Lady Danza naar een score van 73,772%.

Prijzen

Ook Mylene Spaak zette een goede prestatie neer in de kwalificatie voor de finale. Met Ziteldo (v. Royal Dance) werd ze bij twee juryleden op de zesde plek geplaatst en bij één jurylid tiende. Met een totaalscore van 69,956% mocht Spaak de zevende prijs in ontvangst nemen.

Teamlid

Het andere teamlid bij de junioren, Zoë Kuintjes, stuurde met haar nieuwe troef Primeval Brittsion (v. Sir Donnerhall) naar een score van 67,851%. De score van Kuintjes werd gedrukt door een foutje in de uitgestrekte galop. Waardoor er twee vieren en een vijf op de coupon moesten worden bijgeschreven. Met een tiende plaats viel Kuintjes net buiten de prijzen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook